Foto: Jostein Skare ThygesenProsjektet er i regi av Hordaland Sau og Geit, og vert drive i samarbeid med Nortura, Fatland, FMLA og Landbruksrådgivinga Hordaland. Hordaland Bondelag er representert i styringsgruppa.

Ny Giv inviterer til fagsamling

Stad: 13-14. januar

Tid: Quality Hotel Edvard Grieg, Sandli, Bergen.

Påmelding innan 10. desember til Reidar Kallestad reidar.kallestad@online.no eller mobil 415 60 048

Program:

Fredag 13. januar

Møteleiar Åse Vaag, landbruksdirektør

Klokkeslett

Tema

 

1700 – 1720

Velkommen. Kva ønskjer me med fagsamlinga?

Landbruksdirektør Åse Vaag

1720 - 1900

Kva gjer me vidare med lammekjøtproduksjonen?

Debattpanel med deltakarar frå Norsk Sau og Geit, Norges Bondelag, Norsk Bonde- og Småbrukarlag, Fylkesmannen i Hordaland, marknad/ butikkkjede og sentral politikar.  Ordstyrar Jostein Ljones

2000 -

Middag og sosialt

 

 

Laurdag 14. januar

Møteleiar Nils Inge Hitland, leiar i Hordaland Sau og Geit

Klokkeslett

Tema

 

0900 – 1000

Grovfôr vs kraftfôr. Kor lite kraftfôr  kan sauen klara seg med?

Åshild Randby, NMBU

1000 - 1045

Rapportering frå delprosjekta i NyGiv

Bodhild Fjelltveit, Jan Tommy Midtgård, John Karsten Raunholm og Håvard Øvsthus

1045 – 1100

Pause og utsjekking

 

1100 – 1115

HSG sine tankar om prosjektet NyGiv og sauenæringa i tida som kjem

Nils Inge Hitland, leiar i HSG

1115 – 1215

Arbeidsgrupper: Utfordra næringa – kva er behovet vidare?

Alle

1215 – 1315

Lunsj

 

1315 – 1400

Oppsummering av gruppearbeid

Alle

1400 – 1445

Er det mogleg å omsetja fleire kvalitetslam?

Even Nordahl, råvarestrategisk ansvarleg i Opplysningskontoret for egg og kjøtt

1445 – 1500

Avslutning

HSG/ Fylkesmannen

Prisar:  Dagpakke kr 560, Heilpensjon pr. person i enkeltrom kr 1940 og i dobbeltrom kr 1600. Heilpensjon inkluderer 3 rettars festmiddag fredag kveld og frukost og lunsj laurdag.