Norsk viltkjøt er ein unik ressurs, men nyttar vi den godt nok?
Norsk Hjortesenter med fleire inviterer til Webinar der det vert sett fokus på auka verdiskaping frå viltkjøt. I dette webinaret presenterer vi resultat frå ei nasjonal og ei regional (Vestland) undersøking blant aktørane i viltkjøtnæringa. Webinaret er planlagt til onsdag den 22. november.
Prosjekta «Barrierer og suksesskriterier for norske gårds- og viltslakterier» og «Meir viltkjøt Vestland» har sett fokus på potensialet for å auke verdiskapinga frå viltkjøtressursane. Prosjekta har avdekka fleire flaskehalsar for å utvikle ei næringa basert på viltressursane, men dokumenterer også mange moglegheiter for å lage verdikjeder og skape meirverdiar. I dette webinaret vert mellom anna resultat frå ei nasjonal og ei regional (Vestland) undersøking blant aktørane i viltkjøtnæringa presentert. Ulike næringsaktørar som lever av viltkjøt presenterer verksemda si medan andre vil gje tips om korleis ta i bruk viltkjøtet for å skape rike matopplevingar. Ein kan sjølv velje om ein vil sjå eitt eller fleire av webinara.
Webinar 1: 08:30-10:00: Status for viltkjøtnæringa i Norge og i Vestland
Presentasjonar:
- Status for viltkjøtt i Norge, AgriAnalyse v/ Hilde Lyby Wærp
- Hjorteressursen i Vestland, Bondelaget v/Merete Støfring
- Viltkjøt i Vestland og potensiale for næringsutvikling, Norsk Hjortesenter v/Jon Anders Stavang
Webinar 2: 1030-1200: Næringsverksemd basert på hjort
Presentasjonar:
- Viltslakteri - utfordringar og moglegheiter, v/Kjell Kristian Carlsen
- Jakt og jaktutleige – Bonde og Småbrukarlaget v/Nina Gjelsvik
- Oppdrett: – Norsk Hjorteavlsforeining v/Mette Hågensen
- Omsetning og bruk av viltkjøt i eiga bedrift. v/kjøkkensjef Thomas Smådal
Webinar 3: 1300-1430: Viltkjøt som utgangspunkt for rike matopplevingar
Presentasjonar:
- Jegeren sitt ansvar for å ta vare på kjøtet etter felling. NJFF v/Eivind Lurås
- Ernæring – vilt, sunt og berekraftig?
- Uendelege moglegheiter – inspirasjon til gourmetmat i friluft. NJFF v/Anine Gutubakken Byles
Påmelding innan 20. november 2023: PÅMELDING