Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke. Det er basert på de beste lokale råvarene og særegne lokale oppskrifter.

For å kunne vurderes må produktet først oppfylle noen fastsatte krav før det blir bedømt av et uavhengig fagutvalg med høy matkompetanse. Dersom det blir vurdert som en unik smaksopplevelse sammenlignet med andre produkter i samme kategori, kan det tildeles Spesialitet.

Jørn Hafslund fikk hele tre merker; for Jørns Brie, Jørns yoghurt og Fanaost. Fiskeriminister Per Sandberg, som åpnet Bergen Matfestival, overrakte merkene sammen med Nina Sundqvist fra Matmerk.

 - Jeg ser på det som en viktig anerkjennelse å få Spesialitet-merkene, sa Jørn.

Les mer om Ostegården.

Les i Bondebladet: Heder til Ostegården.

Se video fra gården til Jørn:

 

 

Fiskeriminister Per Sandberg og Nina Sundqvist fra Matmerk delte ut merkene til Jørn Hafslund