Kari frå fylkesstyret og Radøy Bondelag fikk melk i gave av bonden på gårdenBonden på gården møtte oss på tunet, og ved hjelp av en tolk fortalte han oss litt om gården. Gården hører til eliten blandt de som driver med Holstein. Den ble bygget i 1973, da ble drektige Holsteinkyr importert fra Danmark.  Bonden har jobbet på bruket i 43 år, og etter kommunismens fall kjøpte han det.

Tidligere var det 40 gårder rundt Bucuresti, men men nå er det ikke mange igjen. Det er en utfordring at boliger kommer nærmere gården, med blandt annet klager på lukt. Fordelen er nærhet til markedet. En tredjedel av melka selges upasteurisert direkte til forbruker. Det er satt opp en dispender utenfor melkerommet, der folk kan betale og tappe melk rett fra tanken. De har også to dispensere plassert rundt i byen. Ved å selge melken på denne måten, kan de ta dobbel pris sammenlignet med melk levert til meieriet.

Overrekkelse av brunost med merGården harogså en besøksdel, der de tar inngangspenger og arrangerer bursdagsselskap og lignende. De har både gårdsbutikk og servering, samt en slags dyrehage med over 30 ulike dyreslag. Her kan de besøkende se både både husdyr og andre dyr. I fjor hadde de over 80 000 besøkende.

Bonden og tolken fikk overrakt norsk brunost (G 35), ostehøvel, Bonde t-skjorte og caps etter besøket.

Noen tall:

5000 dekar
20 ansatte
Avdrått: 9000 l pr. ku
25% påsett
Oksekalver blir solgt til livdyr

Melkeautomaten der folk kan kjøpe melk

Holstein kyr

Kledd for gårdsbesøk!

Melkerommet

Oversikt over besøksdelen
Besøksdelen av gården

Besøksdelen er anlagt rundt en park

Hele gruppa samlet