Asbjørn Helland, fylkesleder i Nord-Trøndelag Bondelag,  ønsket velkommen til Inn på tunet-rekrutteringsmøte i går kveld.
- Landbruket har noe verdifullt som ingen andre har. Det er ingen annen næring som leverer så mange kollektive goder til samfunnet, sa fylkesleder Asbjørn Helland, da han ønsket velkommen til møte. - Inn på tunet leverer til samfunnet og gir bonden flere ben å stå på, fortalte Helland.

Bondelaget og Fylkesmannen i Nord-Trøndelag inviterte til et informasjonsmøte for bønder som er nyskjerrige på Inn på tunet og kanskje ønsker å starte opp. Responsen var stor, og 30 personer møtte hjemme hos Joar Vaadal og Bente Droigk på Vaadal nedre i Sparbu.

Fra venstre Hege Ericson, Innpå tunet utvalget i Norges Bondelag, Joar Vaadal og Bente Droigk, som er Innpå tunet-tilbydere. Bjørn Hvaleby i Matmerk.- De elevene som kommer hit, slipper maska på en måte. Her tar de ansvar for hverandre. De er gode til å jobbe og får brukt seg, sa Bente Droigk som er Inn på tunet-tilbyder.

Hege L. Ericson leder i Inn på tunet-utvalget i Norges Bondelag, fortalte om mulighetene og ga råd og tips om hvordan man kan selge seg inn.

- Hovedsaklig er det kommunene som er kundene og det kommer mer og mer på anbud, fortalte Ericson. Videre trakk hun fram at man må like å jobbe med mennesker og gården må være egnet.

Det deltok folk fra Trondheim i sør, til Vikna og Sørli i nord og de var engasjerte og stilte spørsmål. De fikk også informasjon om mulighetene til økonomisk støtte fra Innovasjon Norge. Hjelp til å komme i gang kan de få hos sin kommune. Ingun Sivertsen i Innherred samkommune og Siri Bruheim hos Fylkesmannen fortalte om mulighetene som finnes.

Interessen for Inn på tunet er stor. 30 personer møtte for å lære mer.
Bjørn Hvaleby, seniorrådgiver i Matmerk, snakket om godkjenningsordningen og hvordan man kan bli med i godkjenningsordningen til Matmerk.

Innlegget til Hege Ericson kan leses HER