- Vi er i mot å bygge kapasitet, der det allerede er overkapasitet, sa Lars Petter Bartnes på møtet for kyllingprodusenter på Stjørdal i forrige uke.

Regjeringen og Sylvi Listhaug har doblet konsesjonsgrensen på slaktekylling fra 140 000 til 280 000, og dette gir nå konsekvenser.

- Kyllingfjøs som ikke ligger nærme slakteriene er utsatt hvis dette slipper løst, uttrykte Bartnes.

- Med en dobla konsesjonsgrense, er det en realitet at noen må ut, men vi håper at dette skjer over tid og blir så smertefritt som mulig, sa Bartnes til de ca 80 fremmøtte.

I Stortingets spørretime 2. desember svarte landbruks- og matminister Sylvi Listhaug (Frp) på spørsmål om kyllingproduksjon fra Knut Storberget (Ap). Storberget uttrykte bekymring for at flere kyllingprodusenter nå er i "fritt fall".

Listhaug mente bestemt at det var fokuset på antibiotikaresistens som var hovedårsaken til uroen i markedet og at bransjen selv må ordne opp. Hun uttalte at det er behov for andre produksjoner i landbruket, og en mulighet er omlegging til storfe.

- En dobling av konsesjonsgrensen er formidabelt, en ren strukturdrivende effekt, sa Egil Olsvik, konserndirektør på egg og kylling i Nortura i møte på Stjørdal. Nortura viser nå til økt salg av kyllingkjøtt. Det jobbes med produktutvikling, nye konsepter og forbedret salg.

I trøndelagsfylkene er det en samarbeidsavtale mellom Nortura og Norsk kylling. Den går ut 2017, og nå jobbes det med å finne en løsning. - Vi gjør alt hva vi kan for å utmeisle løsninger, sa Olsvik til kyllingbøndene.

De 16 kyllingbøndene i Namdalen som sto i fare for å ikke få levert kylling neste år, har nå fått beskjed om at de får levere kylling i 2016.

Flere kommentarer fra salen dreide seg om samarbeid og om å stå sammen for å sikre slaktekyllingproduksjon i Nord- og Sør-Trøndelag.

Møtet var et samarbeid mellom Fjørfelaget, Sør-Trøndelag Bondelag og Nord-Trøndelag Bondelag, og var et lukka møte for alle slaktekyllingprodusenter i Nord- og Sør-Trøndelag.

Les mer HER