Torstein Bjerkan Klev deltok i Bondelagets blokade av eggpakkeriet i Levanger, og meldte seg inn dagen før for å kunne delta i aksjonene.

Nord-Trøndelag Bondelag har fått 10 nye medlemmer siden staten la fram sitt tilbud i jordbruksoppgjøret. Totalt har Norges Bondelag fått 185 nye medlemmer - deriblant mange som ikke er aktive bønder.

- Dette er gledelige tall, og vi kan vel si at det aldri er så galt at det ikke er godt for noe. Innmeldingene viser at norsk matproduksjon engasjerer både bønder og folk flest, og de ser at nå gjelder det å stå sammen, sier organisasjonssjef Marit Haugen i Nord-Trøndelag Bondelag.

Framtidig bonde

Torstein Bjerkan Klev går andreåret på Mære landbruksskole, og kaller seg framtidig bonde. Han er svært interessert i landbruk. Hvis eldstebroren ikke vil overta, står Torstein klar til å drive heimgården hvor det nylig er investert i et samdriftsfjøs med nesten 300.000 liter i kvote.

- Med Sylvi Listhaugs politikk, vil vi ikke ha en nubbsjans i framtida. Jorda på gården er ikke flat, og det er ikke mulig å drive så effektivt som hun ønsker. Jeg tror Listhaug må ta seg en runde og se på de mindre brukene også, og ikke bare se på de store som passer hennes tankegang, sier Torstein Bjerkan Klev.

Han synes tilbudet fra staten var svært dårlig, og at regjeringen ikke har prioritert landbruket når den legger fram et sånt tilbud.

Lønnsomhet viktig

- Tilbudet var en tidel av kravet, og det er for dumt når vi vet at verden trenger mer mat, sier Klev, som synes det blir helt feil at rike Norge skal kjøpe mat fra andres matfat.

God lønnsomhet er viktig for å sikre rekruttering, påpeker 17-åringen.

- Jeg har flere kompiser som sier at det ikke er noen selvfølge at de går inn i næringa. Selv er jeg veldig interessert, men det er jo viktig å ha lønnsomhet i det en skal drive med, sier Torstein Bjerkan Klev.

***

Bli medlem? Du trenger ikke å være en bonde for å være medlem av Bondelaget. Vi har mange personlige medlemmer. Du kan melde deg inn her. Eller send BONDE <navn og telefonnummer> til 2030. Da blir man oppringt i løpet av en dag eller to.