Steinkjer-Avisas Øyvind Bones og Odd Birger Grønli ble utnevnt til bondevenner av bondelagene i Steinkjer. Fra venstre: Mekal A. Røliaunet, Vidar Meldal, Leif Andreas Kvitvang, Marit Haugen og Odd Ingar Skei.
- Vi i samstyret for bondelagene i Steinkjer fant fort ut at Steinkjer-Avisa fortjener tittelen Bondevenn, sier leder Vidar Meldal.

Bondelagene er svært godt fornøyd med hvordan avisa dekker landbruket i Bygdenes by - Steinkjer.

- Siden Steinkjer-Avisa laget et temanummer om landbruket i Steinkjer for to år siden, med fokus på ringvirkningene av landbruket, har vi hatt en fin dialog og et godt samarbeid, sier Vidar Meldal.

Han og resten av samstyret er svært glad for at avisa har valgt å fokusere på det positve landbruket bidrar med for Steinkjer.

Redaktør Odd Birger Grønli og journalist Øyvind Bones fikk overrakt Bondevenn-skjorte i forkant av markeringa på torget lørdag. Da hadde Steinkjer-Avisa nettopp laget et nytt temanummer om landbruk, der spesielt mattrygghet og dyrevelferd var tema.

Etter kokkekampen på torget mellom de politiske regjeringsalternativene, ble også toppkandidatene til de politiske partiene utnevnt til bondevenner. Kokk og mentor Trond Asgeir Lyngstad ble også bondevenn. Alle fikk også overrakt hver sin t-skjorte.

Fylkets toppkandidater og mentor under kokkekampen ble alle utnevnt til bondevenner. Fra venstre: Ingvild Kjerkol (Ap), kokk Trond Asgeir Lyngstad, Anne Kolstad (SV), Hege Nordheim-Viken (Sp), Elin Agdestein (H), Gunnar Viken (H) og Åste Marie Lande Lindau.

Bondevenn-aksjonen pågår over hele landet, og onsdag skal en rekke nye bondevenner utropes. Fra før er følgende utnevnt til bondevenner: Einar Otto Ingulfsvann, Kåre Vik og Arnstein Lundsvold.

www.bondevenn.no kan alle bidra enten med å lage en plakat der de viser sin støtte til en enkelt bonde eller til næringa, eller de kan bli med i et andelslag og drive en gård.

 - Med denne konkurransen gir vi folk et innblikk i bondens hverdag og alt arbeidet som skal til for å kunne tilby trygg, sunn og naturlig mat som forbrukerne vil ha, sier Nils T. Bjørke, leder i Norges Bondelag, som legger til at norsk kortreist mat har sterk støtte blant folk flest.