Fra landbruksmarkeringa på torget i fjor. Nå gjentas suksessen med en ny vri, der Bondens Marked er med.
- Hovedfokuset er trygg, norsk matproduksjon, sier Vidar Meldal, leder i samstyret for bondelagene i Steinkjer. Den første lørdagen i april, mellom klokka 11 og 15, inviterer Bondens Marked og samstyret for bondelagene i Steinkjer til liv og røre i Steinkjer sentrum.

Hvert år bruker Bondelaget å ha en aksjon i rundt påsketider. Årets aksjon er en Bondevenn-aksjon, der det blant annet er opprettet en egen nettside bondevenn.no. Målet med nettsiden og kampanjen er å vise verdien av landbruket og trygg, naturlig mat fra hele landet. - Vi blir flere og flere, behovet for mat øker, og vi vil gjerne produsere maten, sier en engasjert Vidar Meldal.

- Det er valg i år, så vi går for en kokkekamp mellom rødt og blått lag, der politikere skal konkurrere seg i mellom. Trond Asgeir Lyngstad, fra Brød & Cirkus, stiller opp som mentor og hjelpekokk. På rødt lag har vi blant annet fått med oss Ingvild Kjerkol, forteller Meldal.

I dommerpanelet sitter Bjørn Erik Øvrelid i Namdalsavisa, Elin Sofie Lorvik i Trønder-Avisa og Bjørnar Frønes i Bondebladet. Kokkekampen starter kl 13.00

Bondens Marked stiller med lokal mat for salg. Øygunn Skaret fra Bondens Marked lover mye god mat og god stemning på torget.

Bygdekvinner fra Kvam, Sparbu og Ogndal tar utgangspunkt i lokale råvarer og selger suppe og brød til de som kommer innom. - Maten er selvsagt lokalprodusert og laget fra bunnen av, forteller Marna Ramsøy, leder i Nord-Trøndelag Bygdekvinnelag.

Steinkjer skogeierlag serverer gratis bålkaffe.Leder i samstyret for bondelagene i Steinkjer, Vidar Meldal, ønsker velkommen til landbruksmarkering og Bondens Marked på torget i Steinkjer lørdag 6. april.