Heder og ære til Bergit Li

Av Turid Stalsberg,
  • Tips en venn om denne siden

For mange har Bergit Li "alltid" vært i Telemark Bondelag, med 33 år i fylkeslaget. På årsmøtemiddagen ble hun gjort stas på med taler og et helt spesielt diplom.

Fv: Einar Frogner (Norges Bondelag), Amund Johnsrud (Norges Bondelag, tidligere org.sjef i Telemark Bondelag, Bergit Li, Jan Thorsen (org.sjef i Telemark Bondelag) og Aslak Snarteland (Fylkesleder Telemark Bondelag).

Bergit ble hedret for sin lange og gode innsats og fikk utdelt æresmedlemskap i Telemark Bondelag til stående applaus. Hun har vært selve kjernen i fylkeslaget i mange år og det er flere organisasjonssjefer og fylkesledere som har hatt glede av hennes erfaring, kunnskap og måten hun har hatt full oversikt over organisasjonen på.

Tusen takk Bergit, vi håper du holder kontakten!

Årets lokallag!

Gjerpen og Solum Bondelag kåres til årets lokallag i Telemark for en aktiv innsats i 2019. Vi gratulerer!

Det er mange utenlandske arbeidstakere i grøntproduksjonen.

Utenlandske arbeidstakere og koronaviruset

For å bremse spredningen av koronaviruset, innfører flere land nå restriksjoner på reiser. Dette kan ha stor innvirkning på produksjonen i landbruket, som har mange utenlandske arbeidere.

Spørsmål og svar om koronaviruset

Her har vi samlet relevant informasjon om landbruket og koronaviruset på ett sted så det skal bli lettere for deg å finne fram. Siden oppdateres fortløpende.

Storfe

Klimaendringer og selvforsyning

De første som vil merke konsekvensene av et klima i endring er bøndene. Selv om et varmere klima kan skape en lengre vekstsesong i Norge, vil utfordringene knyttet til endringer i klima overskygge eventuelle nye muligheter.

Si din mening!

Nå er tida for å komme med innspill til årets jordbruksoppgjør. I Telemark arrangerer bondelaget tre regionmøter som er starten på studiearbeidet som lokallaga gjør i forkant av jordbruksforhandlingene. Disse møtene er åpent for alle.

Kurs for samarbeidende regnskapskontor

Regnskapskontor med samarbeidsavtale med Bondelaget blir en gang i året invitert til skattekurs. Her blir de oppdatert på endringer som er viktig for landbrukskundene. I Telemark var 75 deltagere samlet på Straand Hotel i Vrådal 28. – 29. november.

Tillitsvalgte samlet i Vrådal

Telemark Bondelag holdt sitt ledermøte 22. – 23. november med lokale tillitsvalgte og gjester, i alt 43 hadde tatt turen til Straand Hotel i Vrådal.

Lær mer om grovfôr!

Utnyttelse av norske gras- og grovfôrressurser er et viktig satsingsområde. Grovfôret er i fokus og det har blitt gjort mye erfaringsbasert forskning de siste åra. Konklusjonene er blant annet at bondens økonomi kan styrkes gjennom mer og bedre grovfôr. Bli med på fagdag om grovfôr 2. oktober.

Våre samarbeidspartnere