Ny i styret til Sogn og Fjordane

Publisert 09.03.2020
  • Tips en venn om denne siden

Bli kjent med Ellen Kristin Eiken her.

 

NY I STYRET: Ellen Kristin Eiken.

 

- Me driv med mjølkeproduksjon i Hellevik i Fjaler. Me overtok garden for 19 år sidan, og no har me cirka 140 000 liter i kvote.

Det fortel Ellen Kristin Eiken. Ho er nyvald 1.vara i styret til Sogn og Fjordane Bondelag.

- Eg ser fram til å lære noko nytt, og kompetansen eg har innafor helse trur eg vil vera nyttig.

Eiken har Bachelor i sjukepleie frå Høgskulen i Sogn og Fjordane. I tillegg er ho vidareutdanna i kognitiv terapi ved Røde Kors Haugland Rehabliteringssenter. For tida jobbar ho som leiande sjukepleiar ved Røde Kors Haugland Rehabliteringssenter. Det har ho gjort sidan 2013.

- Eg håpar erfaringa eg har innan helse vil kome Bondelaget til nytte. Med jobben eg har i rehablitering, veit eg kva ein trygg og verdsatt arbeidsplass har å seie for god helse.

 

Ser fram til å sitte i fylkesstyret

STYRET I SOGN OG FJORDANE BONDELAG: Frå venstre står Nils Magne Gjengedal (styremedlem), Ellen Kristin Eiken (1.vara), Anders Felde (leiar), Kari Sigrun Lysne (styremedlem), Ole Bjarne Hovland (nestleiar), Gry Ingvild Agjeld (styremedlem) og Mathilde Dolen Nesje (3.vara). Olav Høyheim Einan (2.vara var ikkje tilstades då bilde vart teke).

 

- Eg ser fram til å få lære masse nytt og bli kjent med nye folk seier Eiken.

Sjølv om ho er ny i styre til Sogn og Fjordane Bondelag, har Eiken god erfaring frå lokallagsarbeid. Frå 2004- 2008 var ho styremedlem i Fjaler Bondelag.  I tillegg til ei rekke verv i andre lokale lag og organisasjonar.

 

 Sogn og Fjordane Bondelag ynskjer ho velkomen inn i styre, og lukke til med arbeidet.  

Tid for saktemat

Lammelår er for mange ein like viktig del av påska som påskekrim, påskeegg, påskeharen og påskelabyrinten. Her kjem tips til påskeklassikaren, kanskje du skal grave den ned?

Ringorm-seminar

Ringorm-seminar

3.mars vart det arrangert ringorm-seminar i Oslo, sjå seminaret på video her.

- Eg ser lyst på beitesesongen

- Eg ser lyst på beitesesongen

Landbruks- og matdepartementet har fastsatt reglar som gjer det mogeleg å bruke ulike typar salt til beitedyra i Nordfjella.

Her underviser Gert Runar elevane

Her underviser Gert Runar elevane

Gert Rune Rørvik underviser på Mo og Øyrane vidaregåande skule, avdeling Mo. For tida har han nettundervisning for elevane grunna koronaviruset. Heimekontoret deler han med borna sine.

Våre samarbeidspartnere