Luke 13

Av Marita Skeie,
  • Tips en venn om denne siden

No kan du opne luke 13 i julekalenderen vår.

 

LUCIA:  I dag har born over heile fylket gått i luciatog.  Sogn og Fjordane Bondelag markerer også Lucia, og i toget går Merete Støfring (Org.sjef i Sogn og Fjordane Bondelag), Hanne Lisbeth Nybø (Rådgjevar i Sogn og Fjordane Bondelag), Henriette Sunde (Styremedlem i Sogn og Fjordane Bondelag) og Nils Magne Gjengedal (Styremedlem i Sogn og Fjordane Bondelag).  

 

Ingen 13. desember uten Lussekattar, me deler gjerne Tine si oppskrift med deg:

 

Ingredisensar: 

- 150 gram Tine meiersmør

- 5 desiliter mjølk

- 50 gram gjær

- 1 gram safran

- 150 gram sukker

- 1/2 ts salt

- 2 ts kardemomme

- 13 dl mjøl

- 1 stk samanvispa egg

- 1 dl rosiner

 

 

Slik går ein fram: 

-  Smelt smør og tilsett mjølk. Smuldre gjær i ein bakebolle og rør ut i litt av den lunkne mjølkeblandinga. Bland i resten av væska.

Rør i sukker, salt, kardemomme, safran og mjøl til deigen er passe fast. La deigen heve under plast på ein lun stad til den er dobbel størrelse, ca. 30 minuttar.

Strø litt mjøl på bordet, elt deigen godt. Del deigen i bitar og trill dei til lange fingertjukke pølser. Del i ca. 30 bitar. Form ulike lussekattar.

Legg lussekattane på steikeplate med bakepapir, og la dei heve under plast på ein lun stad i minst 15 minutt. Sett steikeomnen på 250 °C.

Pensle lussekattane med sammenvispa egg og pynt med rosiner. Steik midt i omnen i 5 - 8 minutt til dei blir gylne. 

 

Oppskrifta fann me hjå TINE. Klikk deg gjerne inn for gode baketips.

 

 

 

Maskinførarkurs 2020

Norsk Landbruksrådgiving arrangerer maskinførarkurs. Sjå program og påmeldingsinformasjon her.

Bli med på seniorkurs 18.mars!

Dette er kurset for deg som no eller innan kort tid skal overdra garden til neste generasjon, avvikle drift og framleis forvalte garden, eller deg som skal selje garden.

Anders Felde

Vi kan ikkje ete oss ut av klimakrisa

- Vi har inngått ei avtale med regjeringa for å kutte i landbruket sine utslepp innan 2030. Vi har også låge utslepp allereie samanlikna med dei fleste land i verda, og vi arbeider kvar dag for eit endå lågare klimaavtrykk av norsk matproduksjon, men vi kan IKKJE ete oss ut av klimautfordringa seier Anders Felde i ein kommentar til dagens presentasjon av Klimakur 2030

Dette skjer i Sogn og Fjordane Bondelag

Torsdag
05
mars

Fylkesårsmøte 2020

Thon Hotel Jølster - Skei

Våre samarbeidspartnere