Trender innen grønnsaksproduksjon
Helt i tråd med samfunnsutviklingen, setter Bondelaget fokus på grønnsaksproduksjon i Akershus og Østfold! Mandag kveld var flere innledere samlet for å belyse hvilke muligheter som finnes innenfor grønnsaksproduksjon. Nærmere 30 deltakerne fant veien til Nofima i Ås, disse fikk høre om muligheter, trender, vekstforhold - fokuset var bredt og interessen stor!
Sveinung Grimsby åpnet kvelden med en presentasjon av Norfima. Videre fortsatte forsker Einar Risvik med engasjert innlegg til fremme for norsk matproduksjon og hvilke uante muligheter som ligger i markedsføring av nordisk, arktisk mat! Neste på programmet var to grønnsaksprodusenter som fortalte om sin produksjon. Roy Hasle i Rygge og Svend Østby i Kråkstad. Etter kaffepausen.......
Gultrotkake fra Råde Bakeri - pausemat på seminar om grønnsaker!
....... var det fagansvarlig på grønt i Norsk Landbruksrådgivning Sør Øst, Hilde Marie Saastad sin tur. Hun snakket om hvilke sorter som kan dyrkes i vårt område, hva som er viktig å tenke på som fersk grønnsaksprodusent og litt om nye trender i markedet.
Kvelden ble avsluttet med Innovasjon Norges Anders Melleby Fremmerlid - han fortalte om finansieringsmuligheter innenfor grøntsektoren. Det nystartede Romerike Grønt ble nærmere presentert av Terje Fossen-Hellesjø og Berit Ullestad fortalte om satsningen på løk i Rygge.
Arrangør av kveldens seminar var felles fagutvalg på grønt i Akershus og Østfold Bondelag. Ta gjerne kontakt med utvalgets medlemmer hvis du lurer på noe. Fagutvalgene gir innspill til begge fylkeslags styrer - på sitt fagfelt.