Serverte varm lunsj på Uvdal skole

Av Wenche Henriksen Redzepi,
  • Tips en venn om denne siden

Torsdag forrige uke serverte Nore og Uvdal bondelag og bygdekvinnelaget varm lunsj til elevene på Uvdal skole. - Dette tiltaket er en suksess som vi har vært med på flere ganger, sier lokallagsleder Johan Høglund. På torsdsag ble det servert blomkålsuppe og grove pannekaker legger Høglund til. Tiltaket er et samarbeid mellom bondelaget og bygdekvinnelaget.

Årsmøte i Buskerud Bondelag er i gang

Årsmøte i Buskerud Bondelag er i gang på Lampeland hotell. - Jeg håper alle får en god opplevelse og at møtet frister til økt engasjement i faglaget vårt, sa fylkesleder Hoen da han ønsket velkommen til årsmøtet

"Bondedugurd"

Ål bondelag arrangerte "Bondedugurd" i Hallingdal feriepark onsdag 13. februar. 15 bønder møtte fram til triveleg lag, felles dugurd og ein god prat.

MatRiket

Forprosjektet MatRiket startet i juni 2018 og går nå inn i en avsluttende fase. Vi har gleden av å invitere til et informasjonsmøte, der status og mulighetene i MatRiket presenteres. Møtet finner sted i Gildehallen Espedal Gartneri, Ringeriksveien 48, 3414 Lierstranda. Dato: 4. april. Tid. Kl. 18.30 – 20.30

Stinn brakke på åpent møte

Det var stinn brakke med rundt 80 deltakere på Tyrifjord Hotell onsdag kveld. Buskerud Bondelag inviterte til åpent møte med Christian Anton Smedshaug som innledet om muligheter og utfordringer for norsk landbruk framover. – Veldig moro at så mange har funnet veien hit, sa fylkesleder Egil Chr. Hoen da han ønsket velkommen til møtet.

Eierskiftekurs

Sparebank 1 Økonomihuset AS arrangerer eierskiftekurs onsdag 13. mars på Klækken Hotell. Kurset er for alle som vurderer å overta eller overdra gård eller for andre som vil lære mer om generasjonsskifte.

Målet er å bli tre ganger så bra

-Målet må være å bli tre ganger så bra når tre fylkesmannsembeter har slått seg sammen, sa landbruksdirektør Nina Glomsrud Saxrud da hun ønsket velkommen til det første regionale partnerskapet felles for alle tre Viken-fylkene og Oslo. -Fylkesmannens jobb er å sikre likebehandling, og vi skal sørge for fortsatt å ha tett kontakt med kommunene og næringa, avsluttet Glomsrud Saxrud i sin innledning.

Stormøte - jordbruksforhandlingene

Buskerud Bondelag inviterer til åpent møte på Tyrifjord Hotell 20.februar hvor Christian Anton Smedshaug er innleder, her skal vi både se i krystallkula og diskuterer jordbruksforhandlingene 2019.

Godt fornøyd med møter med Mattilsynet

Denne uka har vi hatt møter sammen Mattilsynet, startskuddet gikk på Gol på tirsdag og torsdag var det møte på Fossesholm. Nærmere 80 deltok på de to møtene til sammen. Det er husdyrutvalget i Buskerud Bondelag som har stått for begge møtene. – Vi er godt fornøyd med både oppmøte og opplegget, sier Ole Anders Hodnungseth og Per Olav Krekling fra husdyrutvalget og legger til at det var mange gode spørsmål og god dialog på begge møtene. – Vi er veldig glad for at vi har hatt godt samarbeid med Mattilsynet i gjennomføringen av møtene, sier de to.

Nore og Uvdal bondelag deltok på yrkesmessa i Numedal

Forrige uke var det yrkesmesse i Numedalshallen, og Nore og Uvdal bondelag var på plass. Yrkesmessa i Numedalshallen er en årlig foreteelse. - Her møtte vi elever fra Veggli, Rødberg og Numedal videregående skole. Dette er en fin arena å treffe ungdommen på, sier lokallagsleder Per Johan Høglund og legger til at de fikk en prat med flere av ungdommene på messa.

Jordbruket foreslår over 30 klimaløsninger

Norges Bondelag har foreslått over 30 forslag til klimaløsninger for jordbruket, som et ledd i forhandlingene om en frivillig klimaavtale for næringa. – Vi jobber for en avtale som vil gjøre norsk jordbruk enda mer klimavennlig enn i dag, og samtidig gi et godt grunnlag for matproduksjon i Buskerud, sier fylkesleder i Buskerud Bondelag, Egil Chr. Hoen

Jordbruksforhandlinger og regionreformen på regionmøte på Gol

Onsdag var bønder fra Hallingdal og Numedal samlet til regionmøte på Gol, nærmere 20 hadde tatt turen til Frøysokstugu. Knut Arne Gurigaard fra regionrådet i Hallingdal var invitert til å snakke om Hallingdal og Viken. – Når Buskerud går inn i Viken må vi få 1,2 millioner innbyggere til å heie på oss i fjellregionen i Buskerud, sa Gurigaard til regionmøtet.

Kornmøte 14.mars

Buskerud Bondelag gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer kornmøte 14.mars kl. 16.00 - 21.00 på Tyrifjord Hotell. Tema: Redusert risiko i kornproduksjonen, gjødsel og kalk i åker og eng, gjødselvareforskriften, kornet i jordbruksavtalen og landbruket i nåtid og framtiden. Påmelding innen 11.mars til eldor.bjerke@bondelaget.no eller sms til 90115412 Ingen deltakeravgift.

Dette skjer i Buskerud Bondelag

Tirsdag
03
mars

Styremøte Buskerud Bondelag

Oset, Golsfjellet
Mandag
16
mars

Kornkonferanse

Buskerud vgs.
Onsdag
18
mars

Årsmøte Buskerud Bondelag

Lampeland Hotell

Våre samarbeidspartnere