Et forslag fra Arbeiderpartiets gruppe, som var tydelig på at faget må prioritere tradisjonelt landbruk med vekt på melk og sau, falt. HKU ble deretter enstemmig enige om å utsette realitetsbehandling til våren.

Både fylkesleder i Vest-Agder Bondelag, Tor Erik Leland, og organisasjonssjef Finn Aasheim ved Bondelagets Agderkontor fulgte møtet i ettermiddag.

Vår konklusjon er at det var bra at fylkesrådmannens forslag ikke fant støtte blant politikerne. Et vedtak i tråd med Arbeiderpartiets forslag ville vært det beste, men det er liten tvil om at et stort politisk flertall er positive til at Søgne fortsatt skal tilby "skikkelig" landbruksutdanning.

Neste "runde" blir prosessen med utarbeidelse av en "rom og funksjonsplan" for en den helt nye videregående skolen på Tangvall i Søgne. Den vil også omfatte dagens landbruksskole på Søgnetunet. 

Les mer i N247 Søgne og Songdalen og i Fædrelandsvennen

Fra dagens møte. I midten Vest-Agder fylkeskommunes utdanningssjef Arly Hauge og utvalgsleder Anne Ma Timens (Krf) (foto: Finn Aasheim)

Lobbyarbeid: Lærer ved Søgne Videregående skole, Terje Abusland, og Bondelagsleder Tor Erik Leland i samtale med utvalgsmedlemmene Steffen Aamodt (H) og Kai Steffen Østensen (Ap) (foto: Finn Aasheim)