Lørdag 31. oktober kjører vi i gang det sjuende Kvinner Kan. Årets tema er Kvinner Kan - det gode liv! Og fire flinke damer og en hane er klar til å gi damene energipåfyll gjennom humor, alvor og stå-på-historier. Så nå håper vi at så mange damer med tilknytning til eller følelser for landbruk, matproduksjon og bygdeliv som mulig blir med og lar seg rive med:-)

Kvinner Kan - det gode liv! er på Clarion Congress, Brattøra i Trondheim, lørdag 31. oktober kl 10 – 16 (programmet starter kl 11).

Kvinner Kan er for damer med tilknytning til eller følelser for landbruk, matproduksjon og bygdeliv:-)

Deltageravgift er kr 600,- og dekker lunsj, pausemat og selve konferansen. Påmelding innen 15. oktober!

Påmelding til Kvinner Kan - det gode liv gjør du her

 

Sigrid Seppola har drevet fram stiftelsen Livsglede for eldre og de har oppnådd mye de siste årene. Hvem har ikke sett de gule Livsglede-t-skjortene på sykepleierstudenter, politistudenter, helsefag-elever og oppslag i mange aviser om Livsgledesertifiserte sykehjem? Vi får høre historien bak og lar oss rive med!

 

 

 

 

Maria Villmarksjenta kommer fra Lunner. Hun forteller mye om turglede og turopplevelser, og vektlegger særlig slike ting som hvor viktig det er å følge drømmene sine, om det å leve i øyeblikket, om mestringsfølelse, om det å møte frykten, viktigheten av en god og målrettet innstilling, om å ha troen på seg selv og om motivasjonen som ligger bak en langtur.

Eva Hojem driver gård på Frosta sammen med mannen sin og en stor familie. De har Inn på tunet-tilbud. Eva er leder av Inn på tunet-nettverket i Sør-Trøndelag. Vi får historien om gården og livet der og hvordan en kan lykkes med gården og Inn på tunet.

Anja Hovde er sykepleieren og bonden som ble forfatter. Bok nr 3 om Tuppeline lanseres like før Kvinner Kan. Anja bor på Hovde gård på Ørland hvor de har egg-produksjon. Vi får høre hvordan Tuppeline ble til og hva Tuppeline gjør.

Den lokalt kjente komikeren Knut Ole Laksøyen er årets hane i kurven. Han kommer fra den lille bygda Laksøybygda i Meldal kommune men har nå vært «Orkdaling» i mange år. Han skal sy sammen årets Kvinner Kan med humor, og kanskje får vi treffe både Nils Arne Eggen og ungkarsbonden Tander Bakli som bor hjemme hos sin mor i baklia…

Nytt av året er salgsutstillinger der bl.a Traktorpikene og Landlig Velvære kommer. Det blir også mulighet til å kjøpe Tuppeline-bøkene og ”Bonde”-effekter til liten og stor. Så litt kontanter i bakhånd kan være lurt hvis fristelsen til en handel blir for stor:-)

 

Program

Kl 10.00 – 11.00:        Registrering, mingling (evt salgsboder) og litt småmat

Kl 11.00 – 11.15:        Åpning ved Kari Åker, nestleder i Sør-Trøndelag Bondelag

                                Konferansier (årets hane) Knut Ole Laksøyen                                          

Kl 11.15 – 11.45:        ”Kvinner Kan – det gode liv med Livsglede for eldre”, Sigrid Seppola

Kl 11.45 – 12.00:        Hanesprell

Kl 12.00 – 12.50:        ”Kvinner Kan – det gode liv i villmarka”, Villmarksjenta Maria

Kl 12.50 – 13.00:        Hanesprell før maten

Kl 13.00 – 14.15:        Lunsj, evt salgsboder

Kl 14.15 – 14.20:        Hanen samler høneflokken

Kl 14.20 – 14.50:        ”Kvinner Kan – det gode liv inn på tunet”, Eva Hojem fra Frosta

Kl 14.50 – 15.20:        Kort hanesprell med dametrim og en liten halvtimes pause (salgsboder)

Kl 15.20 – 15.25:        Hanen samler flokken og introduserer siste foredrag

Kl 15.25 – 15.50:        ”Kvinner Kan – det gode liv hos Tuppeline”, Anja Hovde fra Ørland

Kl 15.50                      Hanen og Kari avslutter konferansen

(Trykk på bildet til høyre så får du lastet ned hele programmet)

Praktiske opplysninger

Pris for å delta på konferansen er kr 600,- pr person. Prisen inkluderer konferansedeltagelse, lunsjbuffet i kongresshotellets restaurant og pauseservering (i start og ende av konferansen). Betales online ved påmelding. Ta kontakt på telefon 73 84 24 90 hvis ønske om hjelp til påmelding og avtale om fakturering.

Påmeldingsfristen er senest 15. oktober. Ved påmelding/online betaling vil du motta en bekreftelse på e-post. Påmeldingen er bindende. En evt avmelding må skje skriftlig på e-post til sor.trondelag@bondelaget.no, så snart du finner ut at du ikke kan delta. Ved avmelding før 15. oktober vil deltageravgift (unntatt betalingsgebyr) refunderes. Ved avmelding etter 15. oktober vil ikke deltageravgift bli refundert og evt faktura må betales.

Overnatting: Benytt anledningen til ei flott Trondheimshelg! Pirbadet og Rockheim er like ved og Trondheim har mange koselige restauranter og utesteder å by på. Så hvorfor ikke fortsette kvelden og natta i Trondheim? Eller starte helga her:-) Hotellrom bestiller du direkte på hotellet hvis du ønsker overnatting, tlf 73 92 55 00

Kvinner Kan - det gode liv! får støtte fra Sør-Trøndelag Fylkeskommune som bidrar til å holde deltageravgifta nede:-) Tusen takk til vår økonomiske bidragsyter.

Gavekort til min kjære - stort hint til karan (trykk på bildet under, så får du lastet ned gavekortet):