Ta med hele familien og ta turen til Torvet i Kristiansand lørdag 4. september mellom kl. 10.00 og 15.30. Da kan du handle direkte fra lokale matprodusenter som stiller opp med sine nyhøstede varer. Bondens marked er også til stede. Geitmyra matkultursenter for barn inviterer til pizzafestival og flere interesseorganisasjoner kommer til arrangementet, som krydres med sang og musikk av SiMi, kjent fra UKM, mellom annet. Matblogger Margit Dale, programleder fra TV2-seriene Fjellmat og Kystmat spør: – Kva kan me lære av det gamle matstellet? Vi tipper vi har mye å lære av det, men stikk innom standen hennes og få svaret.

Lærerik pizzafestival

Geitmyra matkultursenter for barn inviterer barn til å lære om pizzaen, som har blitt en del av vår matkultur. Slik beskriver de hva som skjer på Torvet lørdag:

– I Norge selges det årlig 50 millioner frossenpizzaer. Men pizza kommer ikke fra pappboksen i frysedisken. Den kommer fra jorda og dyrene. På barnas lille pizzafestival skal barna lære hvor pizzapunnen, pizzasausen og osten kommer fra. De skal få male korn til mel, dyrke sin egen tomatplante og lære om den kule prosessen fra ku til melk, til ost. Og selvsagt smake på deilig pizza fra vedfyrt bakerovn. Det blir også pizzaquiz. Her er det bare for pizzaglade barn å stille opp!

Lokalt og urbant landbruk;

Benytt sjansen til å bli bedre kjent med Kristiansand andelslandbruk, Vest-Agder bonde og småbrukarlag, Agder bondelag, Norsk Landvbruksrådgiving og Søgne videregående skole, som alle stiller med stand.

Om "Mat i Sentrum":

"Mat i sentrum" er et samarbeidsprosjekt mellom Kristiansand kommune, Statsforvalteren i Agder, Agder fylkeskommune, Bondelagene i Agder og Landbrukets Dag SA, med støtte fra Innovasjon Norge.

Hensikten med arrangementet er å sette fokus på nærdyrka mat og urbant landbruk. Arrangementet er tidligere gjennomført i 2018 og 2019. I år er det dermed tredje gang matfestivalen arrangeres. I fjor ble den avlyst grunnet pandemien.

Har du spørsmål om arrangementet kan du sende en e-post til: post@landbruketsdag.no

Kilde; Kristiansand kommune - Mat i Sentrum på Torvet