Ein flott bukett bondevener frå Åseral. Fra venstre Tove Forgard, Henry Åsland, Bjørn Ljosland, leder Hallvard Forgard og Tore Forgard. (foto: Tor Erik Leland )

Tirsdag var den harde kjerne i Åseral bondelag samla til årsmøte i det nye flotte bedehuset i Kyrkjebygd. Den unge lederen Hallvard Forgard var i fjor nær ved å komme med i finalen i kåringa av årets unge bonde, og fikk også i år fornya tillit som leder. Lederen mente styret har fungert så godt som overhodet mulig, og alle som var på valg var da også villige til å fortsette.

Av aktuelle saker ble løsdriftskravet for storfe særlig diskutert. Åseral har jevnt over små melkebruk og har fortsatt ikke et eneste løsdriftsfjøs, så datoen i 2024 oppfattes som et stort problem.

Ellers fikk bondelaget passet påskrevet for omleggingen av lammetilskuddet, og fikk klar beskjed om å være på hugget foran kommende forhandlinger: – Det må komme klart fram at vi ikke kan tåle flere oppgjør der alt tillegg kommer på pris, slo styremedlem Bjørn Ljosland fast. Konsesjonslov og priskontroll ble også trukket fram som umåtelig viktig for norsk landbruk.

Grimstad
 

Katrine Hesnes Jarnes vitja årsmøte i Grimstad Bondelag, og har sendt oss dette bilete av det nye styret.  Det vart attval på leiaren, Tom Sigurd Dokkedal ( i midten)

Gjerstad

Kvinnene tykkjest få ei sentral rolle i Gjerstad Bondelag. Kven som vert lokallagsleiar er enno ikkje avklårt, men me venter at  melding om dette tikkar inn på EDB-maskinen på Agderkontoret kor tid som helst. ( foto: Katrine Hesnes Jarnes )

 

Vennesla

 

I Vennesla Bondelag vart det attval på heile det sitjande styret. Bilete syner at lokallagsleiar Alv Vinjerui (t.h.) har full kontroll på resten av styret. (foto: Inger Liv Røyter Thoresen )