U-pris til Turid og Tor Helge Arnevik

Turid og Tor Helge Arnevik med BU-prisen 2015.

Turid og Tor Helge Arnevik med BU-prisen 2015. (Foto: Roar Flatland / Innovasjon Norge)

Innovasjon Norge gir Bygdeutviklingsprisen 2015 til lokalmatprodusent i Grimstad.

Bringsverd gård er en svært allsidig og solid virksomhet. De har lykkes i en årrekke i et knalltøft marked og har vist at de har anerkjente kvalitetsvarer. Arnevik er blant de mest erfarne, flinke og engasjerte grønnsaksprodusenter i fylket. De driver et utstrakt konstruktivt samarbeid med andre produsenter i området og har nedlagt stort arbeid i produsentlag og organisasjoner i Grimstad, skriver Innovasjon Norge i sin pressemelding.

Turid og Tor Helge Arnevik produserer grønnsaker, jordbær, poteter og korn. De selger en del av avlingen i egen gårdsbutikk og leverer poteter til Sørlandschips, Smaken av Grimstad og Bama. Nå leverer de også lokalprodusert korn til Sam Berg bakeri.

Innovasjon Norge står bak Bygdeutviklingsprisen. Prisen blir delt ut til personer eller bedrifter som har etablert en vellykket bedrift eller næring med basis i bygdenes og landbrukets ressurser. Prisen er på 50 000 kroner, og vinneren kjemper om den nasjonale prisen på 250 000 kroner senere i år.

BU-prisen i Aust-Agder 2015 ble delt ut 13. november. Det var omvisning på gården på Bringsverd og en tilstelning på Hesnes gartneri.

 

Turid og Tor Helge Arnevik på Bringsverd gård.

Turid og Tor Helge Arnevik på Bringsverd gård. (Foto: Tore Haugum / Fylkesmannen i Aust-Agder)