Urfe - seminar
Urfe SA arrangerer seminar om norske landraser av storfe i Moi i Rogaland Fantastisk mat med Ryfylkekokken Frode Selvaag, Gardsbesøk med Raudkoller. Fagprogram om fjellbeite, foring i ekstensiv mjølk-og kjøttproduksjon og økonomi.
Urfe seminar Moi 2021
Sundag 17.oktober
12.00 Gardsbesøk på Løyning gard. Enkel servering.
(ammeku, oksar og eiget salg av kjøt frå Vestlandsk raudkolle-kyr)
Ca 13.45 Gardsbesøk Haugland gard (mjølkeproduksjon på
Vestlandsk raudkolle-kyr)
Ca 15.00 Gardsbesøk Knut Thunheim (Vestlandsk raudkollekyr. Livdyromsetning, informasjon frå Raudkollelaget)
Etterpå dreg vi til Moi hotell
18.00 : Fjellbeite-berekraftig for (Yngve Rekdal (Nibio))
Måndag 18.oktober, MOI hotell
Frå 09.30 Registrering, kaffe
10.00 Åpning, velkomst v/ Eli Serigstad (Statsforvalteren i Rogaland)
10.20 Ryfylke-kokken Frode Selvaag : Matopplevingar med lokal forankring
11.00 Urfe informasjon v/ Ola Hammer Langleite
(litt om slakteordning, status, utvikling, forskning og fakta rundt dei norske landrasene)
11.40 : Beinstrekk
11.50 Kva seier dei gode kokkane om Urfe ? Kenneth Austrheim (Nortura PROFF)
12.30 Lunsj
14.00 Økonomi i ekstensiv mjølkeproduksjon med landraser
(Edvin Vestvik, Tine Rådgivning)
14.45 Foring i mjølkeproduksjon med landraser
(Bengt-Egil Elve (Nortura medlem)
15.45 Beinstrekk
16.00 Foring i kastrat- og okseoppdrett med gamle kurasar
(Bengt-Egil Elve (Nortura medlem)
Pris for seminar : 500,- kr pr pers. Inkluderer lunsj måndag og program begge dagar
Overnatting kr 1290,-/ 990,- pr pers for hhv enkelt-/dobbeltrom
Påmelding innan 08.oktober til ola@olahammer.no eller tlf 91609081.