Nå kan det jaktes ulv i Vestfold

  • Tips en venn om denne siden

Av Amund Kind,

Vestfold Bondelag sendte tidligere i dag en søknad til rovviltnemnda om å få utvide lisensjaktområde på ulv til også å gjelde Vestfold. Allerede i ettermiddag var søknaden behandlet og ulvene kan fra fredag 22. mars kl 14 jaktes på i Vestfold og Buskerud også. -Vi takker for rask saksbehandling, sier rådgiver Amund Kind i Vestfold Bondelag.

Det var allerede gitt lisens på å kunne jakte på ulvene i Telemark og Aust-Agder, men nå er det klart at lisensen også er utvidet til å gjelde Vestfold og  Buskerud.

-Sånn sett var dette kanskje formaliteter, men vi er allikevel glade for at rovviltnemnda tok tak i saken så raskt og gjorde et vedtak, sier rådgiver Amund Kind. Han fikk tidligere i kveld en bekreftelse fra Jørund A. Ruud, leder i rovviltnemnda i region 2, at søknaden var innvilget.

Det betyr at jegere som har lisens på å jakte på ulv, nå kan finne fram børsa. Vedtaket gjelder fra kl 14.00 fredag 22. mars. Det er ikke ofte det kan jaktes ulv i vårt fylke.

Bondelagsleder Lars Petter Bartnes på representantskapsmøte 11012017

Til kamp mot «billigmat-modellen»

Leder i Norges Bondelag, Lars Petter Bartnes, advarer mot regjeringens «billigmat-modell» for norsk landbruk, hvor hovedmålet er mest mulig kostnadseffektiv matproduksjon. - Regjeringen ignorerer de norske forbrukernes ønske om trygg og bærekraftig matproduksjon fra gårder over hele landet, sa Bartnes i innledningen til ekstraordinært representantskapsmøte på onsdag. Her var Bondelaget og representanter for andre landbruksorganisasjoner samlet for å vedta videre strategi for å møte den framlagte jordbruksmeldinga. Det har høy temperatur på møtet, og flere fylker ønsket å be Stortinget om å avvise hele meldinga.

Klar tale fra lokallagene i Vestfold om ny jordbruksmelding

Klar melding om jordbruksmeldinga fra Vestfold

Uka før jul møttes de lokale bondelagslederne i Vestfold for å diskutere forslaget til ny jordbruksmelding. -Dale skal ikke få oss til å sette korn opp imot geit, uttalte flere lokale ledere. "Dette er gårsdagens politikk som ikke har fungert i andre land" og "Vi ønsker å produsere kvalitetsmat i hele landet, men denne meldinga vil svekke bonden og landbruket med et ensidig fokus på konkurranse og billigst mulig mat" var andre klare tilbakemeldinger!

En ny gullsjokolade for hvert nytt medlem!

Gullsjokolade for hvert nye medlem!

Noen tror kanskje at medlemsverving er kjedelig? Da skulle de vært med på vervedagen hos Vestfold Bondelag på torsdag. Hvert nye medlem ble markert med sjokoladekule i gull og bjelleklang og ververne gav seg ikke før målebegeret var fullt!

En betenkt Thorleif Müller

Regjeringa på kollisjonskurs med næringa og forbrukere

Regjeringa har i dag lagt fram en ny Melding til Stortinget om jordbruket. De vil ha mer marked og mindre styring. Viktige produksjoner i Vestfold, som korn, svin og potet rammes av forslagene. -Totalt sett tror jeg meldinga viser at regjeringen er på kollisjonskurs med Stortingets flertall, oss bønder og norske forbrukere, sier Müller.

Andebu Bondelag hos Skorve Samdrift

Andebu Bondelag på medlemstur til Telemark

Andebu Bondelag var i helga på tur til Telemark. Hele 21 medlemmer var med på turen. Der besøkte de Telespinn i Svartdal og Skorve Samdrift i Flatdal før de avslutten med middag i Gvarv. Det var en hyggelig og lærerik tur. Lokallaget har sendt oss flotte bilder.

Klimakonferanse 221116

Konkret klimakonferanse!

Klima og Det grønne skifte har vært tema i mange festtaler det siste året... Konferansen Klimasmart Landbruk hadde derfor som mål å være konkret på nødvendige klimatilpasninger og fornuftige klimatiltak. I salen satt både bønder og forvaltning og de virket fornøyde; landbruket er en del av løsningen!

Lokallagssamling 161116

Hvem blir først på tunet?

Onsdag kveld arrangerte Vestfold Bondelag sin årlige Lokallagssamling. 15 av 18 lokallag var representert og Arild Bustnes, næringspolitisk sjef hos Norges Bondelag deltok på samlingen. Det ble fokus på bebudet jordbruksmelding, oppgaver i forbindelse med Valg 2017, en morsom vervekampanje og Bondelagets beredskapsarbeid i lys av strømstansen sist helg.

Stokke Bondelag feiret 150 år

Lokallag feiret 150 år!

Det er tydelig at en del landboforeninger ble stiftet rundt 1865. Torsdag var det Stokke Bondelags tur til å feire 150 år! Etter de tradisjonelle årsmøtesakene fikk årsmøtet både historiske tilbakeblikk og info om aktuelle saker, samt masse god mat og kaker på Gjennestad.

Stokke Bondelag feiret 150 år

Jubileumsårsmøte i Stokke

Torsdag feiret Stokke Bondelag 150 år! Etter de tradisjonelle årsmøtesakene fikk årsmøtet både historiske tilbakeblikk og info om aktuelle saker, samt masse god mat og kaker på Gjennestad.

Våre samarbeidspartnere