Nytt fra Sambolabo i 2016

  • Tips en venn om denne siden

Kvinne vanner åker i Sambolabo

Hovedaktivitetene knytter seg til arbeidet i de 10 gruppene med 685 medlemmer som var i sving.

Temaer som gikk igjen var holdningsskapende arbeid, mobilisering av folk til bygging av bruer og brønner, næringsutvikling, spare og låne aktiviteter, dyrking av grønnsaker - spesielt i tørketiden, oppstart av kokebanan og sukkerrør produksjon m.m. To nye bruer er bygd, ei ny mølle er på plass, 738 personer har spart ca 700 000 n.kr gjennom ulike sparegrupper, snaut 1500 personer har fått kortsiktige lån og interessen for å dyrke ulike jordbruksvekster er økende. Vil du vite mer om hva som foregikk i fjor så les årsmeldinga! Her er mye å glede seg over!   

bru

Avgang Kamerun

13 februar reiser 3 av de 4 medlemmene i U-landsutvalget, pluss et tidligere medlem, til Kamerun.

Ny bru i 2018

I disse dager er det full mobilisering av flere landsbyer for å forberede arbeidet til den nest største brua vi har bygd i regionen.

årsmøte bjerkreim bygdekvinnelag

En stille omveltning

Onsdag 25 oktober var snaut 30 damer samla til årsmøte i Bjerkreim Bygdekvinnelag på Vikeså. Foruten årsmøtesaker var det fokus på bistandsarbeidet i Sambolabo.

tur til Sambolabo

Tur til Kamerun

I tidsrommet 13 til 24 februar 2018 vil det bli arrangert tur til Kamerun. Hva med å se Rogalandsgarden i Kameruns arbeid selv?

Gutt drikker skittent vann

Ny brønn i Mayo Kouladje

Mayo Kouladje er en liten landsby med ca 300 mennesker som ligger ca 27 km fra Sambolabo. Nå har de endelig fått et skikkelig brønn.

legging av dekket Mayo-Sangana

Den første brua i 2017 er ferdig

I 2017 skal det bygges to nye bruer - 3 april var dekket lagt på den første brua over elva Mayo-Sangana, og da er det full mobilisering!

Våre samarbeidspartnere