Ny bru i 2018

  • Tips en venn om denne siden

Over elva Mayo-Koui skal det bygges ny bru i 2018. I dag krysses elva ved hjelp av "bambusferger" - drevet for hånd - i regntiden.

I disse dager er det full mobilisering av flere landsbyer for å forberede arbeidet til den nest største brua vi har bygd i regionen.

Mayo-Koui er i dag den største hindringen for å få til en gjennomgangsvei i regntiden mellom sør og nord i landet langs grensa til Nigeria.  Brua vil bli ca 30 meter lang, 4 meter høg og 4 meter bred. Den er beregna til å tåle biler opp til ca 10 tonn, slik de andre bruene i området også er dimensjonert for. Arbeidet med å samle sand og stein er i full gang. Det skal bli spennende å se arbeidet på nært hold når tre av oss i U-landsutvalget skal på besøk dit i februar 2018.

mayo-koui

Nå bygges det

Å krysse elva Mayo-Koui har været krevende. Se film og bilde av bilen som man prøver å dytte opp fra elva

Sparing skaper muligheter

Aissatou er ei eldre kvinne som har spart i flere år. 31 desember i fjor fikk hun utlevert sparebeløpet sitt.

bru

Avgang Kamerun

13 februar reiser 3 av de 4 medlemmene i U-landsutvalget, pluss et tidligere medlem, til Kamerun.

årsmøte bjerkreim bygdekvinnelag

En stille omveltning

Onsdag 25 oktober var snaut 30 damer samla til årsmøte i Bjerkreim Bygdekvinnelag på Vikeså. Foruten årsmøtesaker var det fokus på bistandsarbeidet i Sambolabo.

tur til Sambolabo

Tur til Kamerun

I tidsrommet 13 til 24 februar 2018 vil det bli arrangert tur til Kamerun. Hva med å se Rogalandsgarden i Kameruns arbeid selv?

Gutt drikker skittent vann

Ny brønn i Mayo Kouladje

Mayo Kouladje er en liten landsby med ca 300 mennesker som ligger ca 27 km fra Sambolabo. Nå har de endelig fått et skikkelig brønn.

Våre samarbeidspartnere