Ny bru i 2018

  • Tips en venn om denne siden

Over elva Mayo-Koui skal det bygges ny bru i 2018. I dag krysses elva ved hjelp av "bambusferger" - drevet for hånd - i regntiden.

I disse dager er det full mobilisering av flere landsbyer for å forberede arbeidet til den nest største brua vi har bygd i regionen.

Mayo-Koui er i dag den største hindringen for å få til en gjennomgangsvei i regntiden mellom sør og nord i landet langs grensa til Nigeria.  Brua vil bli ca 30 meter lang, 4 meter høg og 4 meter bred. Den er beregna til å tåle biler opp til ca 10 tonn, slik de andre bruene i området også er dimensjonert for. Arbeidet med å samle sand og stein er i full gang. Det skal bli spennende å se arbeidet på nært hold når tre av oss i U-landsutvalget skal på besøk dit i februar 2018.

bru

Avgang Kamerun

13 februar reiser 3 av de 4 medlemmene i U-landsutvalget, pluss et tidligere medlem, til Kamerun.

årsmøte bjerkreim bygdekvinnelag

En stille omveltning

Onsdag 25 oktober var snaut 30 damer samla til årsmøte i Bjerkreim Bygdekvinnelag på Vikeså. Foruten årsmøtesaker var det fokus på bistandsarbeidet i Sambolabo.

tur til Sambolabo

Tur til Kamerun

I tidsrommet 13 til 24 februar 2018 vil det bli arrangert tur til Kamerun. Hva med å se Rogalandsgarden i Kameruns arbeid selv?

Gutt drikker skittent vann

Ny brønn i Mayo Kouladje

Mayo Kouladje er en liten landsby med ca 300 mennesker som ligger ca 27 km fra Sambolabo. Nå har de endelig fått et skikkelig brønn.

legging av dekket Mayo-Sangana

Den første brua i 2017 er ferdig

I 2017 skal det bygges to nye bruer - 3 april var dekket lagt på den første brua over elva Mayo-Sangana, og da er det full mobilisering!

Våre samarbeidspartnere