Begivenhetene har praktisk talt stått i kø for Eidsberg-bonden denne uken. Vi iler til og gratulerer med både verv og fjøs, og bringer her en liten situasjonsrapport fra Rånås fredag formiddag:

Styrevervet i Østfold Bondelag håper vi Svend Arild kan få bedre tid til i tiden som kommer, nå som fjøset står ferdig bygget. Fjøset skal etter planen tas i bruk for første gang på tirsdag! Veien fra "gamlefjøset" til det nye blir ikke lang for kyrne til Uvaag, de to fjøsene ligger praktisk talt vegg i vegg på Rånås i Eidsberg.

I dag var det "grand åpning" med taler, blomster, pølsefest, kaffe og marsipankake! Styreleder i Tine, Trond Reierstad foresto åpningen, og han ønsket Svend Arild med familie lykke til med satsingen i nytt fjøs, og han berømmet samtidig familien for å være villige til å satse, det trengs når vi skal øke matproduksjonen betydelig fremover i Norge.

 

To generasjoner Uvaag utenfor nybygd fjøs: Anders, Svend Arild og Lars Martin.

Svend Arild selv fortalte litt om prosessen rundt planer, forberedelser, selve byggingen og viktigheten av at det hele er et familieprosjekt. Uten støtten fra familien, hadde det ikke blitt satset slik som det nå har blitt gjort på Rånås.

Videre påpekte han at de hadde hatt mange gode samarbeidspartnere underveis i prosessen, både med hjelp til plantegninger, underveis i byggeprosessen, praktiske gjøremål og strategiske diskusjoner. Mange som burde bli nevnt og takket i en sådan stund, avsluttet Uvaag.

Det vanket blomster, gaver og rosende ord fra både Felleskjøpet, Nortura, Produsentlaget og Bondelaget - til Uvaag og familien på denne dagen, hvor nær 200 mennesker hadde møtt opp for å ta det nye fjøset i nærmere øyesyn. Mange vi snakket med var synlig imponerte over det de så. Vi gratulerer med nybygget og ønsker familien lykke til videre med nytt fjøs!

Svend Arild og kona Gunn foreviget i nytt fjøs!