Autorisasjonskurs gnagere

Personer som eier og/eller leier en landbruks eiendom kan få autorisasjon for å bruke enkelte gnagermidler for å bekjempe mus og rotter på egen eller leid landbrukseiendom,
Veksthus anses å inngå her. Gnagermidler kan bare brukes i og rundt bygninger, ikke for å beskytte planter/avlinger i f.eks. åker.
Krav om autorisasjonsbevis for plantevern kommer i tillegg.

Les mer om kurset og hvor de arrangeres her 

Kurs i varme arbeider

De som utfører varme arbeider må ha innsikt i hvilken brannrisiko varme arbeider innebærer, og utføre arbeidet på en slik måte at brann ikke oppstår. Forsikringsselskapene stiller krav til sertifikat for utførelse av varme arbeider for bønder på egen gård.

Kurset inneholder praktisk slukkeøvelse. Sertifikatet er gyldig i 5 år. 

Les mer om kurset og hvor de arrangeres her

Kurs i praktisk HMS

HMS-kurset oppfyller kravene myndighetene og KSL har satt for  HMS-opplæring. Kurset gir en grundig og grunnleggende innføring i HMS-arbeidet, og setter fokus på at HMS skal være enkelt, praktisk og nyttig for hver enkelt deltaker.

Les mer om kurset og hvor de arrangeres her

Autorisasjonskurs plantevern

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må brukere inneha et autorisasjonsbevis, et såkalt sprøytesertifikat. Dette utstedes av Mattilsynet etter gjennomført kurs og bestått eksamen. Beviset har ti års gyldighet.

Les mer om kurset og hvor de arrangeres her

Førstehjelpskurs

Har du nødvendig førstehjelpskunnskap? Kunnskap er ferskvare og repetisjon fører til større trygghet på at man kan begrense skadene og redde noens liv. Tema på kurset blir sikring, varsling, sirkulasjonssvikt, frie luftveier, hjerte- og lungeredning samt praktisk trening.

Les mer om kurset og hvor de arrangeres her

Flere tilbud fra NLR

Enten du allerede er medlem eller vurderer å bli det, er det mange fordeler med et medlemskap i NLR Øst. Blant annet får du: Skriv og nyhetsbrev samt tilgang til passordbeskyttet hjemmeside. Medlemsmøter, kurs og markdager, samt andre produkter og tjenester til medlemspris. Medlemsbesøk ved vekstproblem og rådgiving på telefon. Les mer her