Livgivende støtte

Mens vi har feiret jul- og nyttår her i Norge har kampene og lidelsene fortsatt med økt kraft i Ukraina. – Krigen i Ukraina eskalerer, og dette kombinert med kulde gjør at de sivile rammes ekstra hardt, kunne markedssjef Grete Thorsen i Norges Røde Kors fortelle delegasjonen som var møtt opp fra Østfold Bondelag og Felleskjøpet Agri.

– Røde Kors har nå små klinikker (biler) ute mange steder for å hjelpe eldre og andre som trenger hjelp. Vår oppgave er å redde liv, og gi håp. Da er det fantastisk å oppleve hvordan Østfoldbønder på en så kreativ måte både skaper glede for store og små i Norge med fantastiske blomster, og i tillegg gir pengestøtte og håp til mennesker i nød. Det er godt å se at Ukrainakrigen fortsatt skaper et slikt engasjement, sa en rørt Grete Thorsen på vegne av Norges Røde Kors.

– Fylkesstyret var ikke i tvil om at solsikkeaksjonen også i 2023 skulle gjennomføres til  støtte for Ukraina, sa Ole-Kristian Bergerud, leder i Østfold Bondelag under overrekkelsen. En delegasjon fra Østfold Bondelag og Felleskjøpet Agri overrakte en sjekk på 500 000 kr basert på kr 50 000 fra frøsalg og kr 450 000 fra blomstersalg. - Her har Statsforvalteren i Oslo og Viken, lokallaga og fylkestillitsvalgte i Østfold Bondelag og Felleskjøpet Agri gjort en kjempejobb!

– Vi gjør dette først og fremst i solidaritet med våre yrkeskollegaer i Ukraina. Solsikken er spesielt symbolsk siden det er deres nasjonalblomst, og fordi den nå på mange måter symboliserer håp og motstand.

Situasjonen i Ukraina

Østfold Bondelag ser med bekymring på hvilke konsekvenser krigen i Ukraina har for våre kollegaer i det ukrainske landbruket og deres matproduksjon. Før invasjonen var Ukraina en av verdens største eksportører av solsikkefrø og solsikkeolje, mens vi nå er vitne til at store arealer er gjort ubrukelige pga miner og andre ødeleggelser.

Om du vil lese hva Røde Kors konkret gjør i Ukraina anbefaler vi denne saken, og her glimt som viser at pengene er til stor nytte.

 

 

Vil du gi din støtte bruk bondelagets vippsnummer som er opprettet spesielt for dette - 802518.