– Vi oppfordrer alle tillitsvalgte til å verve minst ett nytt medlem, sier Bodhild Fjelltveit, som er 2. nestleder i Norges Bondelag.

En tillitsvalgt – ett nytt medlem, vil potensielt kunne gi ca. 3500 nye medlemmer.

Hun sier det er viktig å stå sammen, og peker også på at Norges Bondelag har fått gjennomslag i viktige saker det siste året, nettopp fordi vi er slagkraftige.

– Bondelaget jobber bredt for bonden, og har fått igjennom mye. Jeg vil nevne ordninger etter tørke, flom og ekstremvær i sommer og i høst. Dessuten har vi fått til mye på rovdyr, og da vil jeg spesielt nevne ulv og lisensfelling av ulv i ulvesona. Jordbruksoppgjøret førte til flere ting, blant annet økt andel og tak i investeringstilskudd til løsdrift, endringer i melkekvoteregelverket og generelt økte satser, sier Fjelltveit.

Hun forteller at fortsatt jobber Norges Bondelag med flere viktige saker.

– Vi jobber hardt med å få på plass et nytt tallgrunnlag og opptrappingsplan for inntektene i jordbruket. I tillegg jobbes det aktivt med å få på plass nødvendige endringer i tollvernet, og å lande den varsla nye dyrevelferdsmeldingen best mulig., sier Fjelltveit.

– Vi oppfordrer alle tillitsvalgte til å verve minst ett nytt medlem.

Bodhild Fjelltveit, 2. nestleder i Norges Bondelag

Har du noen vervetips?

– Min erfaring er at det enkle er ofte det beste. Det handler rett og slett om å tørre å spørre. Ta opp telefonen og kontakt en du tenker burde være medlem. Send en sms, eller stikk innom på en kopp kaffe, og prat sosialt. Det kan godt kombineres med spørsmålet «Er du medlem i Bondelaget?». Ikke vær flau for å spørre. Vi er en av Norges beste lobbyorganisasjoner, får gjennomslag for vår politikk og oppnår endringer i bondes rammevilkår.Det verste svaret du kan få er et «nei», men egen erfaring tilsier at i de aller fleste tilfeller blir det et «JA!».

Vervepremier

Alle nye medlemmer i verveperioden får handlenett med Bondelagslogoen. De 10 første lokallaga hvor 5 tillitsvalgte klarer å verve 5 nye medlemmer til sammen (et nytt medlem per tillitsvalgt), får kr. 5000,-. Vanlige vervepremier gjelder for verver (t-skjorte + gavekort på Felleskjøpet verdi kr. 400,-). Beste enkeltverver gjennom året inviteres til årsmøtet i Norges Bondelag, og får et Peltor hørselsvern med Bluetooth og mikrofon. Beste lokallag i verveperioden får tur til Oslo med besøk i Landbrukets Hus og sosial aktivitet for 10 personer. Beste fylkeslag får besøk av Bondelagskokken på valgfritt arrangement.

Bruk sosiale medier til å fortelle hvorfor du er bondelagsmedlem

Vi oppfordrer alle til å lage en kort filmsnutt av seg selv eller lokallaget, der dere forteller om hva som er bra med Bondelaget og hvorfor dere er medlem. Legg den ut i sosiale medier og tagg videoen med #tørreåspørre og @bondelaget. Husk på at du legger ved link til bondelaget.no/bli-medlem i posteteksten på facebook. På instagram kan du gjerne bruke "send SMS med kodeord BONDE + "navn" "telefonnummer" og "vervet av" til 2030 i posteteksten. 

Innmelding

Det er enkelt å melde seg inn i Bondelaget. Dette kan gjøres HER eller ved å sende SMS med kodeord BONDE + «navn» «telefonnummer» og «vervet av» til 2030. Medlemskapet er gratis for nye medlemmer ut året, men husk at den som meldes inn må ha sagt ja til å bli medlem.