Det er mange temaer som skal behandles i en eierskifteprosess i en familie. En begynnelse kan være å starte med et kurs. Tilbakemeldinger viser at deltagere opplever det som nyttig med en samlet gjennomgang av de problemstillinger som er aktuelle ved et eierskifte i familien.

Å bli inkludert og få informasjon som gjør at alle forstår hva som skjer, kan bidra til å rydde vekk mange misforståelser. Eierskiftekurset gir denne muligheten. Deltagere som har hatt med seg flere i familien, spesielt partnere, men gjerne også søsken, opplever at de får et større utbytte av kurset.

Mange forbinder et eierskifte med vanskelige skatteregler og skjemaer som man ikke vet hvordan skal fylles ut. Men for de fleste er de mellommenneskelige temaene de mest avgjørende å få behandlet på en god måte. I et eierskiftekurs er det derfor viktig at ikke fokus på de formelle sidene fortrenger de uformelle sidene. Dette løses med forelesning, rollespill mellom foreleserne, og rom for gruppesamtaler der gruppen primært består av deltagere fra samme familie. Ved et par temaer, deles også gruppen opp i yngre og eldre generasjon for å gi inviduelle forelesninger.

Østfold Bondelag er glade for å kunne tilby dette kurset igjen, og har med Ole Christen Hallesby og Mariann Andersen som kursholdere. De er svært dyktige med mye kunnskap å dele, og kurset deres har svært gode tilbakemeldinger.

Tid og sted

 • 2.-3. november 2019 - Kurset går over begge dager (men er uten overnatting)
 • Lørdag: Kl. 09.30 (kaffe og rundstykker), møtestart kl. 10.00, møteslutt kl. 17.00
 • Søndag: Kl. 09.30 (kaffe og rundstykker), møtestart kl. 10.00, møteslutt kl. 16.00
 • Sted: Østgaard i Halden

Praktisk informasjon

 • Familievennlige priser som inkluderer kurs, materiell, litt å bite i ved ankomst begge dager og lunsj begge dager:
  • Medlemmer i Bondelaget: Kr. 2000 for første familiemedlem, deretter kr. 1500 pr person for de(n) neste i familien.
  • Ikke-medlemmer: Kr. 3000 for første familiemedlem, deretter kr. 1800 pr person for de(n) neste i familien.
  • Dersom du ønsker å sjekke ut våre medlemskap, kan du lese om disse her.

Eksempel - Familien består av både medlemmer og ikke-medlemmer. Hvordan gjør vi det i påmeldingen? Første deltager legges inn som medlem i Bondelaget (kr. 2000). Har familien flere medlemmer i Bondelaget, legges disse inn som "medlem - neste familiemedlem" (kr. 1500). Dersom noen i familien ikke er medlem i Bondelaget, legges disse inn som "Ikke medlem - neste familiemedlem" (kr. 1800). Ta kontakt ved eventuelle spørsmål om dette.

 • Påmelding innen 15. oktober: TRYKK HER - !! KURSET ER FULLTEGNET !!
 • Kontakt oss for å stå på en interesseliste, slik at du kan få beskjed når tilsvarende kurs settes opp i nabofylker. Send epost til ostfold@bondelaget.no
 • Vi prioriterer østfoldinger i første omgang, men ser vi at det blir plass til andre så åpner vi for det. Meld interesse slik at du kan stå på venteliste til ostfold@bondelaget.no