Åpen Gård under sykkelritt

  • Tips en venn om denne siden

Viser fram landbruket når verdenseliten passerer på sykkel.

Per Drage og Tove Berre åpner gården sin på Drageid i Saltdal på søndag, samme dag som verdenseliten i sykkel passerer gården. Lokallagene til Norges Bondelag har i mange år arrangert Åpen Gård i slutten av august, til stor glede for publikum. I år er Åpen Gård-datoene satt til 21. og 28. august. Men enkelte «tjuvstarter» denne helga, for å få vist fram landbruket best mulig når verdenseliten i sykkel sykler Arctic Race i Nord-Norge.

Verdens lengste grønne lenke

Gården til Tove Berre og Per Drage på Drageid i Saltdal ligger inntil traseen til Arctic Race, og her blir det Åpen Gård søndag 14. august fra klokka 12. Det vil være tradisjonelle Åpen Gård-aktiviteter som dyresku, traktorkjøring, natursti og maskinutstilling, og salg av mat og drikke. Men når syklistene passerer gården rundt klokka 14.30 vil de få se verdens lengste grønne lenke. De besøkende til Åpen Gård på Drageid oppfordres nemlig til å stille i grønn overdel og bli med i lenka.

Bjerka Barnehage har malt rundballer til syklistene skal passere.

Viser fram landbruket i Hemnes

Hemnes Bondelag litt lenger sør i Nordland benytter også muligheten til å vise fram landbruket i kommunen når Arctic Race passerer. Fra klokka 12 på lørdag ønsker de velkommen til arrangementet som blir holdt like sør for Bjerka, mellom E6 og gamle E6. Der blir det kaffekoking, grilling, ponniriding pluss diverse aktiviteter. I forkant av arrangementet har ungene i Bjerka Barnehage malt på rundballer som ligger ved veien. Se etter dem på tv-sendingene fra Arctic Race.

Flere steder med Åpen Gård

Syklistene skal ikke sykle helt til Kåfjord i Troms, men også her blir det Åpen Gård på lørdag. Under Kåfjorddagene på Riddu Riddu-sletta skal Årets lokallag 2016 feire seg sjøl og vise fram landbruket i kommunen til besøkende.
Eidsvoll Bondelag og Os Bondelag (Hedmark) arrangerer også Åpen Gård nå i helga.

Åpen Gård i Lenaparten 2018, arr av Kolbu- og Østre Toten Bondelag

Bli med på Åpen Gård!

Påmeldinga for lokallag som ønsker å arrangere Åpen Gård er nå åpnet. Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og vår viktigste fellesdugnad for å bygge kunnskap om norsk landbruk.

Åpen Gård 2017 Eidsvoll Landbruksforening

Åpen Gård-ekspertens beste tips

Åpen Gård er 30 år i år, og Eidsvoll Landbruksforening har vært arrangør hvert år siden starten. Nå deler de sine beste arrangørtips med andre lokallag.

Åpen Gård 2017 Eidsvoll Landbruksforening 2

Åpen Gård feirer 30 år!

I dag åpner påmeldingen for lokallag som ønsker å bli med på jubileumsfeiringen og arrangere Åpen Gård. Siden oppstarten i 1988 har Åpen Gård vokst fram til å bli Bondelagets største nasjonale arrangement.

Åpen Gård logo

Klart for Åpen Gård 2017

Også i år inviterer lokale bondelag til Åpen Gård, og til sammen 94 arrangementer finner sted landet rundt. Årets Åpen Gård-dato er søndag 27. august, men noen steder blir det Åpen Gård allerede før sommeren. Se hele oversikten under.

Frå Open Gard i Holmestrand 21. august i år.

Ny helg med Open Gard

Denne helga er den siste av årets to Open Gard-helger. Finn ein Open Gard i nærleiken av der du bur.

Nærkontakt med sauer på Åpen Gård på Hurum i 2011.

Rekordmange gårder å besøke

På Åpen Gård kan du komme litt nærmere gårdslivet og hvordan maten produseres, spise god mat og hoppe i høyet. De neste helgene ønsker 90 bondelag over hele landet velkommen til gards.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere