Rekord for Åpen Gård i jubileumsåret!

  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård i Lenaparten 2018, arr av Kolbu- og Østre Toten Bondelag

Over 100 000 har tatt turen innom Åpen Gård i år. Det er besøksrekord for arrangementet som i år feirer 30-årsjubileum!

Åpen Gård 30 år
- Åpen Gård ble for første gang arrangert i 1988 på Ringi Gård.
- I 2018 gikk 116 Åpen Gård-arrangement av stabelen.
- Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og en viktig dugnad for å bygge kunnskap om hvor maten vår kommer fra.

Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og organisasjonens viktigste arena for å bygge kunnskap om livet på gården og hvordan maten vår produseres. I 2018 er det 30 år siden Åpen Gård ble arrangert for første gang, og hele 116 arrangementer har blitt avholdt over hele landet. Dette resulterte i rekordmange besøk.

- 100 000 besøkende på Åpen Gård gir 100 000 ambassadører for norsk landbruk. Jeg vil først og fremst takke alle de som har jobba med arrangementene rundt omkring i hele landet. Dere gjør en utrolig viktig jobb, sier Inger Johanne Sveen, Åpen Gård-general i Norges Bondelag.

Blant fylkene var det Nordland som arrangerte flest Åpen Gård-arrangementer og Vestfold som hadde flest besøkende innom tilsammen.

Håper på ny besøksrekord i 2019

Interessen for Åpen Gård har økt merkbart de siste årene og stadig flere lokallag melder seg som arrangører. Sveen håper at enda flere hiver seg med på arrangementet til neste år.

- Stadig flere er opptatt av hvordan maten vår produseres. Åpen Gård er en av de aller viktigste arenaene vi har for å styrke kunnskapen ute blant folk, og jeg håper enda flere lokallag blir med på dugnaden til neste år, sier Sveen.

Åpen Gård i Lenaparten 2018, arr av Kolbu- og Østre Toten Bondelag

Bli med på Åpen Gård!

Påmeldinga for lokallag som ønsker å arrangere Åpen Gård er nå åpnet. Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og vår viktigste fellesdugnad for å bygge kunnskap om norsk landbruk.

Åpen Gård 2017 Eidsvoll Landbruksforening

Åpen Gård-ekspertens beste tips

Åpen Gård er 30 år i år, og Eidsvoll Landbruksforening har vært arrangør hvert år siden starten. Nå deler de sine beste arrangørtips med andre lokallag.

Åpen Gård 2017 Eidsvoll Landbruksforening 2

Åpen Gård feirer 30 år!

I dag åpner påmeldingen for lokallag som ønsker å bli med på jubileumsfeiringen og arrangere Åpen Gård. Siden oppstarten i 1988 har Åpen Gård vokst fram til å bli Bondelagets største nasjonale arrangement.

Åpen Gård logo

Klart for Åpen Gård 2017

Også i år inviterer lokale bondelag til Åpen Gård, og til sammen 94 arrangementer finner sted landet rundt. Årets Åpen Gård-dato er søndag 27. august, men noen steder blir det Åpen Gård allerede før sommeren. Se hele oversikten under.

Frå Open Gard i Holmestrand 21. august i år.

Ny helg med Open Gard

Denne helga er den siste av årets to Open Gard-helger. Finn ein Open Gard i nærleiken av der du bur.

Nærkontakt med sauer på Åpen Gård på Hurum i 2011.

Rekordmange gårder å besøke

På Åpen Gård kan du komme litt nærmere gårdslivet og hvordan maten produseres, spise god mat og hoppe i høyet. De neste helgene ønsker 90 bondelag over hele landet velkommen til gards.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere