Åpen Gård 30 år
- Åpen Gård ble for første gang arrangert i 1988 på Ringi Gård.
- I 2018 gikk 116 Åpen Gård-arrangement av stabelen.
- Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og en viktig dugnad for å bygge kunnskap om hvor maten vår kommer fra.

Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og organisasjonens viktigste arena for å bygge kunnskap om livet på gården og hvordan maten vår produseres. I 2018 er det 30 år siden Åpen Gård ble arrangert for første gang, og hele 116 arrangementer har blitt avholdt over hele landet. Dette resulterte i rekordmange besøk.

- 100 000 besøkende på Åpen Gård gir 100 000 ambassadører for norsk landbruk. Jeg vil først og fremst takke alle de som har jobba med arrangementene rundt omkring i hele landet. Dere gjør en utrolig viktig jobb, sier Inger Johanne Sveen, Åpen Gård-general i Norges Bondelag.

Blant fylkene var det Nordland som arrangerte flest Åpen Gård-arrangementer og Vestfold som hadde flest besøkende innom tilsammen.

Håper på ny besøksrekord i 2019

Interessen for Åpen Gård har økt merkbart de siste årene og stadig flere lokallag melder seg som arrangører. Sveen håper at enda flere hiver seg med på arrangementet til neste år.

- Stadig flere er opptatt av hvordan maten vår produseres. Åpen Gård er en av de aller viktigste arenaene vi har for å styrke kunnskapen ute blant folk, og jeg håper enda flere lokallag blir med på dugnaden til neste år, sier Sveen.