Bli med på Åpen Gård!

  • Tips en venn om denne siden

Åpen Gård i Lenaparken 2018, arr av Kolbu- og Østre Toten Bondelag
Åpen Gård i Lenaparken 2018, arr av Kolbu- og Østre Toten Bondelag

Påmeldinga for lokallag som ønsker å arrangere Åpen Gård er nå åpnet. Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og vår viktigste fellesdugnad for å bygge kunnskap om norsk landbruk.

Åpen Gård arrangeres av lokale bondelag over hele landet, med en eller flere bønder som vertskap. Som arrangør av Åpen Gård er du med på å skape positive gårdsopplevelser og formidle kunnskap om norsk mat- og landbruk.

- Stadig færre nordmenn vokser opp på eller i nærheten av en gård. Åpen Gård er en kjempefin anledning til vise fram det beste norsk landbruk har å by på, og bygge sterkere bro mellom vi som lager maten og de som spiser den, sier Inger Johanne Sveen, Åpen Gårdsjef i Bondelaget.

Lokallagene står fritt til å velge dato for arrangementet, men Sveen oppfordrer alle til å vurdere fellesdagen for Åpen Gård som i år er søndag 25. august.

- Jo flere som velger å arrangere på Åpen Gårddagen 25. august, jo mer trøkk får vi. Vi vil også kjøre nasjonal markedsføring mot denne dagen, sier Sveen.

Det er bare fantasien som sette grenser for hvilke aktiviteter man kan ha på Åpen Gård. Bondelaget har egne tips-hefter og sjekklister for arrangørene på vår hjemmeside.

Den 9. september er det kommune- og fylkestingsvalg i Norge. Det vil si at Åpen Gård arrangeres midt i valgkampinnspurten lokalt.

- Selv om Åpen Gård først og fremst skal være et trivelig familiearrangement er det lov å benytte anledningen til å invitere lokalpolitikerne til å holde innlegg eller delta i aktiviteter som kappestrid i jurklutkasting, mjøling, staurbæring eller andre morsomme aktiviteter, sier Sveen.

Åpen Gård 2017 Eidsvoll Landbruksforening

Åpen Gård-ekspertens beste tips

Åpen Gård er 30 år i år, og Eidsvoll Landbruksforening har vært arrangør hvert år siden starten. Nå deler de sine beste arrangørtips med andre lokallag.

Åpen Gård 2017 Eidsvoll Landbruksforening 2

Åpen Gård feirer 30 år!

I dag åpner påmeldingen for lokallag som ønsker å bli med på jubileumsfeiringen og arrangere Åpen Gård. Siden oppstarten i 1988 har Åpen Gård vokst fram til å bli Bondelagets største nasjonale arrangement.

Åpen Gård logo

Klart for Åpen Gård 2017

Også i år inviterer lokale bondelag til Åpen Gård, og til sammen 94 arrangementer finner sted landet rundt. Årets Åpen Gård-dato er søndag 27. august, men noen steder blir det Åpen Gård allerede før sommeren. Se hele oversikten under.

Frå Open Gard i Holmestrand 21. august i år.

Ny helg med Open Gard

Denne helga er den siste av årets to Open Gard-helger. Finn ein Open Gard i nærleiken av der du bur.

Nærkontakt med sauer på Åpen Gård på Hurum i 2011.

Rekordmange gårder å besøke

På Åpen Gård kan du komme litt nærmere gårdslivet og hvordan maten produseres, spise god mat og hoppe i høyet. De neste helgene ønsker 90 bondelag over hele landet velkommen til gards.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere