Åpen Gård arrangeres av lokale bondelag over hele landet, med en eller flere bønder som vertskap. Som arrangør av Åpen Gård er du med på å skape positive gårdsopplevelser og formidle kunnskap om norsk mat- og landbruk.

- Stadig færre nordmenn vokser opp på eller i nærheten av en gård. Åpen Gård er en kjempefin anledning til vise fram det beste norsk landbruk har å by på, og bygge sterkere bro mellom vi som lager maten og de som spiser den, sier Inger Johanne Sveen, Åpen Gårdsjef i Bondelaget.

Lokallagene står fritt til å velge dato for arrangementet, men Sveen oppfordrer alle til å vurdere fellesdagen for Åpen Gård som i år er søndag 25. august.

- Jo flere som velger å arrangere på Åpen Gårddagen 25. august, jo mer trøkk får vi. Vi vil også kjøre nasjonal markedsføring mot denne dagen, sier Sveen.

Det er bare fantasien som sette grenser for hvilke aktiviteter man kan ha på Åpen Gård. Bondelaget har egne tips-hefter og sjekklister for arrangørene på vår hjemmeside.

Den 9. september er det kommune- og fylkestingsvalg i Norge. Det vil si at Åpen Gård arrangeres midt i valgkampinnspurten lokalt.

- Selv om Åpen Gård først og fremst skal være et trivelig familiearrangement er det lov å benytte anledningen til å invitere lokalpolitikerne til å holde innlegg eller delta i aktiviteter som kappestrid i jurklutkasting, mjøling, staurbæring eller andre morsomme aktiviteter, sier Sveen.