Mange besøkende på Åpen Gård

  • Tips en venn om denne siden

Søndag ble en flott arrangørdag, sola spilte på lag og mange besøkte de åpne gårdene rundt om i fylket.

Hos Solnes i Stod var det rundt 300 besøkende, mange familier hadde satt av dagen til et besøk på Åpen Gård. Her fikk gjestene studere 15 forskjellige hønseraser, fra høner med "turban" til høner med "bukser". Nortura og TiNE delte ut smaksprøver. Norgesmester i grilling kunne tilby indrefilet av svin og nakke av storfe, og alt smakte utmerket. Salg av rømmegrøt og pølser til middag, og salg av kaffe og kaker. Natursti var en populær aktivitet.
 

Lokallagsleder Tove Hatling Jystad sammen med vertsfolket, Trine Furunes og Bjørn Gunnar SolnesDyra på Solnes gård lot seg ikke stresse av 300 besøkende
 15 ulike hønseraser gikk rundt på tunet  Frode Haugland, Øystein Tønne og Jorun Egge deler ut smaksprøver

På Sakshaug Berg på Inderøy var de også svært fornøyd med arrangementet. Rundt 250 personer fant veien opp på Inderøyas tak i det flotte været. En meget populær aktivitet, var Inderøymesterskap i melkespannkasting, her kunne både liten og stor delta. Det var mange dyr å se på og kose med. Hestene fikk mye trim, for ridning var populært for små ryttere.

 

Lokallagsleder Per Morten Kvam og vertsfolket Lise Skrove og Per Magnus VærdalUngene koste seg på Åpen Gård
 Inderøymesterskap i melkespannkasting var en populær konkurranseHoppemuligheter for liten og stor størrelse
 

Åpen Gård Lierne Bondelag

Åpen Gård på Lierne

August er tid for åpne gårder landet rundt. Helgas tilstelning ved Lierne Bondelag hadde et variert program for store og små.

.

Åpen Gård

Namsskogan og Røyrvik Bondelag og Nærøy Bondelag er først ute med å arrangere Åpen Gård. Lørdag 20. mai ønsker de å gi folk gode opplevelser og spre kunnskap om norsk landbruk.

a

Åpen Gård på Marienborg

Tradisjontro så arrangerer Nesset Bondelag Åpen Gård. 8. september inviteres store og små til en trivelig dag på Marienborg.

a

Åpen Gård i Overhalla

Nå nærmer det seg sommerens vakreste eventyr, der landbruket viser seg fra sin beste side, nemmelig Åpen Gård. Og først ut er Overhalla Bondelag.

Åpen Gård Jøa

Tyvstart på Åpen Gård på Jøa

Fosnes Bondelag inviterte til Åpen Gård 30. juli på Moen Gård på Jøa. Lokallagsleder Svenn Ove Fosseng og Lena Kildahl var først ut i å arrangere Åpen Gård i dette lokallaget.

Åpen gård

Velkommen til Åpen Gård 2011

Søndag 21. august kan du, i Nord-Trøndelag, besøke gårdene Sakshaug Berg på Inderøy, Holand i Foldereid, Valberg Slektsgård på Frosta og Solnes Gård i Stod nord for Steinkjer.

Åpen gård

Åpen Gård i Nord-Trøndelag

I Nord-Trøndelag arrangerer lokale bondelag Åpen Gård hele 7 steder! Fosnes Bondelag arrangerte Åpen Gård lørdag 30. juli. De andre åpne gårdene finner du i disse kommunene: Foldereid, Frosta, Inderøy, Nesset, Overhalla og Stod.

Våre samarbeidspartnere