På Inderøy blir det Åpen Gård på gården Sakshaug Berg. Per Magnus Værdal flyttet hjem og tok over gården i 2006. Her driver han med melk- og kjøttproduksjon. Melkekvote på 221 tonn og okseoppdrett i leid fjøs. Disponerer ca 350 dekar dyrket jord, 80 dekar innmark og 300 dekar utmark. I tillegg driver Per Magnus Husfrua Gårdshotell, sammen med sin samboeren, Lise L. Skrove. Husfrua Gårdshotell er ei trønderlån som har vært i slekta i generasjoner og som ble flyttet hjem til gården Sakshaug Berg. Den ble restaurert i 2008, og der driver de i dag med overnatting og servering.

Aktiviteter: Trøtraktorer og leikeplass med sandkasse. Klapp smådyrene (lam, kanin, noroc- gris og minigris, småkalv og høner). Hesteriding. Inderøymesterskap i melkespannkasting. Maskiner av forskjellig slag. Natursti og "Hopp i halmen".

Tine kommer med smaksprøver!

Servering: Karbonade med brød og salat. Vaffel. Gangstad is. Middag: Storfegryte med tilbehør. Kaffe, brus etc.

Tidspunkt: 12:00 til 16:30


På gården Holand blir det anledning til å se melkerobot.

Foldereid Bondelag ble stiftet for 60 år siden og det feires 21. august med Åpen Gård-arrangementet med jubileumskake.
 
- Vi ønsker å dele jubileumskaka med alle som vil komme og feire sammen med oss, sier leder Gerhard Røsseth i Foldereid Bondelag.

Påtroppende leder i Nord-Trøndelag Bondelag, Kåre Peder Aakre, vil holde en kort jubileumstale.

Åpen gård og jubileumsmarkeringa arrangeres på gården Holand, hos Kåre og Ellinor Holand. De driver melkeproduksjon, og det blir omvisning i et nytt tilbygg med melkerobot.

Det blir konkurranser og aktiviteter for store og små. Loddsalg blir det også med flotte permier. Dyra du møter på gården er kyr, kalver, sau, gris, høner, hane, kanin og hest. For motorintresserte er det veterantraktorer og gamle motorer å se på. Det blir salg av grillmat og vafler.

Tidspunkt: 11:00 - 15:00

 


Valberg Slektsgård ønsker velkommen til Åpen Gård på Frosta. Vertskap er Janne Mette Valberg og Roger Lein. Gården Valberg har ca 360 da dyrket mark og noe utmark, hvor gulrot- og potetproduksjon er hovednæringen. På gården har de selskapslokaler og gårdsutsalg, samt at den er godkjent som en 4H-gård. Se http://www.visitvalberg.no/

Her blir det kiosksalg. Middagssalg fra Låven kl 13-17 med blant annet klubb med duppe og flesk på menyen.

Aktiviteter: Trøtraktorløype. Minigården: Sandkasse, trampoline, sklier, ”hopp i høyet”, snekkerverksted, dukkestue og mer til.

Dyr som er å treffe på gården: Ku, sauer, geiter, gris, høner og katter.

Tidspunkt: 13:00 til 16:00


 

Fra Åpen Gård på Solnes Gård i 2010

I Stod blir det Åpen Gård på Solnes gård. Vertskap på gården er Bjørn Gunnar Solnes og Trine Furunes.  På Solnes gård er det mange forskjellige dyr å se: Kyllinger, griser, kyr, kalver, hester, katter, kaniner, påfugler og 15 ulike hønseraser.

Aktiviteter: Natursti. Ridning. Tipp vekta på grisen. Smaksprøver fra Tine og Nortura. Utdeling av Nyt Norge pakker.
På gården er det en flott hage, og på lemmen er det innredet serveringslokale. Der blir det salg av middag og kaffe.
Les mer på http://www.stod.no/

Tidspunkt: 12:00 - 16:00