Sigurd Enger med prisvinnerene fra Grøndalen gård, Anne Birte Olsen og Hans Arild Grøndahl.  

Den ettertraktede osten Nyr blir laget i meieriet på Grøndalen gård. Osten har fått spesialitetsmerket for sin unike smak, og er første norske landbruksprodukt med dyrevelferdsmerking. Meieriet bruker melk fra gårdens egne økologiske kuer. Disse kuene får gå med kalven sin i to måneder, og det er stort fokus på dyrevelferd, de lykkelige kuene er en stor del av gårdens varemerke. Grøndalen gård har også installert solcellepaneler på låvetaket og produserer nå en stor av del strømmen de bruker selv.

Stå på prisen deles ut på årsmøtet i Akershus Bondelag hvert år. I følge statuttene skal prisen gå til en vinner som har bidratt med stor innsats og pågangsmot for satsing på landbruket i Akershus.

- Årets vinner treffer dette kriteriet svært godt, sier leder i Akershus Bondelag Sigurd Enger. På Grøndalen gård driver de en svært utadvent gårdsdrift som gir mye positiv oppmerksomhet om landbruket, utdyper han. De har en historie om lykkelige kuer og god dyrevelferd som en del av markedføringen av gårdens produkter, dette er en sann historie, ellers hadde de blitt gjennomskuet, sier Enger. Dette gjelder også for resten av norsk landbruk, den historien vi forteller er sann, derfor må vi lære mer av Anne Birte og Hans Arild som viser hvordan den kan brukes. 

Les mer om Grøndalen Gård her http://www.nyr.no/grondalen-gard/