Dette tror vi blir en veldig hyggelig tur, med godt faglig innhold tilpasset endringene i forutsetningene for kornproduksjon som har skjedd siste tida. Det er også rom for å ta med ektefelle/samboer/venn uten å måtte være med på kurset, se påmeldingen. Men her må du være rask med å melde deg på; for at vi skal gjennomføre turen må vi ha påmeldingene innen 15. desember. (I fjor ble kurset raskt fullt, og det er førstemann til mølla.) For påmelding og priser: Studietur kornøkonomi, Kiel 2024 (deltager.no) (NB! Det er 20 års aldersgrense på båten.)

I kurset vil vi ta deg fra A til Å innen tema kornøkonomi. Vi skal se hvor det er mulighet for forbedringer i driftsopplegg, faste kostnader, maskinkostnader, men også mye knyttet mot agronomi. Kurset kan passe både nye og erfarne kornprodusenter som ønsker å være mer bevisst økonomien i sin kornproduksjon. Vi skal gå gjennom det grunnleggende innen gårdsøkonomi og lønnsomhet i kornproduksjon. Målet er å kunne bedre lønnsomheten i kornproduksjonen.

Fredag 2. februar

Kl. 10.00 Oppmøte og innsjekk.

Kl. 10.30 Vi går om bord i skipet. Installering i konferansen.

Kl. 11.00 – 13.30 Konferanse.

  • Kornøkonomi og strategi
  • Økonomiske lønnsomhetsbegrep
  • Regnskap
  • Jevn inntekt – Trygderettigheter og pensjon
  • Tilskudd - Frister og muligheter

 

Kl. 13.30 Lunsjbuffet med 1 mineralvann. Innsjekk på lugarene.

Kl. 14.30 - 18.00 Konferanse del 2.

  • Dekningsbidrag, faktorene som avgjørende regnestykket
  • Art og sortsvalg – Jordarbeiding – Driftsopplegg
  • Kjøp og salg av varer – Riktig tidspunkt
  • Faste kostnader
  • Forsikring av mennesker og materiell

 

Kl. 20.30 3 retters meny med 1 glass vin, øl eller mineralvann.

Lørdag 3. februar

Kl. 07.00 - 09.45 Frokost.

Kl. 10.00 - 13.45 Til egen disposisjon i Kiel.

Kl. 14.00 - 17.00 Konferanse, del 3.

  • Mekaniseringsøkonomi - regneark
  • Finansiering og likviditet: Lån og leasing
  • Jordleie – Nydyrking – Kjøp av jord
  • Hva er lønnsomheten i kornproduksjonen
  • Bedriftsledelse

Kl. 20.00 Kveldsbuffet med 1 glass vin, øl eller mineralvann

Søndag 4. februar

Kl. 07.00 - 09.45 Frokost.

Kl. 10.00 Ankomst Oslo.

Spørsmål:

Kontakt Inga Holt, 48163073, kornprogrammet.viken@bondelaget.no eller Lars Kjuus, 95033419, lars.kjuus@nlr.no.