Lørdag 24. mars feiret Asker og Bærum Bondelag 100 år med stor jubileumsmiddag på Sem gjestegård i Asker. De 72 feststemte deltakerne fikk servert en tre-retters middag som som ble etterfulgt av dans til langt på natt. Under middagen var det flere taler, inkludert fra ordfører i Bærum Lisbeth Hammer Krog og varaordfører i Asker Per Anders Owren. De trakk begge frem den viktige rollen landbruket har i kommunene, og hadde med hyggelig gaver til jubilanten.

 

Leder av Asker og Bærum Bondelag Esben Oust Heiberg trakk i sin tale frem den store endringen som landbruket har vært i de siste 100 år og den tilpasningsdyktighet som har blitt vist. Asker og Bærum Bondelag har vært aktive i denne utviklingen, og var bl.a initiativtakerne til det første Åpen Gård arrangementet. Lederne for Landbruksforeningene og Bygdekvinnelagene i de to kommunene var spesielt invitert og bidro til å skape en flott ramme rundt arrangementet. 

 

Alle foto: Martine Holen, Budstikka

På bildet er Hans Kristian Aaby(leder Asker Landbruksforening), Kirsten Kirkeby (sekretær), Trine Amalie Sjøvold (leder i Bærum BKL), Inger Johanne Aaby (kasserer), Gunvor Hjerpåsen Hol (leder Asker BKL) og Esben Oust Heiberg (leder)