Åpen Gård i Froland

Av Øystein Moi,
  • Tips en venn om denne siden

For fyrste gong, i moderne tid, vart det skipa til Åpen Gård i regi av Froland Bondelag. Dagen var sundag den 6. september - og åstaden var Homlegården. Himmelkvelven var skyfri, klår og blå - og haustsola laga ei fin ramme kring eit vellukka arrangement.

Foto: privat
- Dette var første gang Froland Bondelag arrangerte Åpen Gård, så vi hadde veldig lite konkret å forholde oss til i planleggingsfasen sier lokallagsleiar Frank Sigvaldsen.
- Initiativet kom frå Anne Grete Lieng - og i etterkant kan vi slå fast at dette blei svært så vellykka søndag på Homlegården seier ein særs nøgd lokallagsleiar. Omlag 400 gjestar  var innom gardstunet i løpet av sundagen.
- Vi håper nå at dette etter hvert kan bli en tradisjon i Froland Bondelag !!

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Foto: privat

 

Triveleg årsmøte i Aust-Agder Bondelag

Erik Fløystad var ordstyrar, Lars Petter Bartnes var på gjestelista, Knut Erik Ulltveit vart attvald som fylkesleiar - og gjestane fek servert eit måltid dei seint vil gløyme. Det vart på alle måtar ein triveleg og minnerik dag då Aust-Agder Bondelag skipa tiil årsmøte på Fevik Strand Hotell, måndag den 11. mars.

Årsmøte - Inn på tunet

Dei siglar i medvind. Stadig nye medlemmer. Ungdomeleg pågangsmot. Tøffe investeringer og tru på framtida. Kvinnene er i fleirtal, dei løftar i flokk - og resultata kan dei vere stolte av. Søren Hodne serverte stuttreist gryterett, Ole Magne Omdal var i godlag, det var fyr på peisen - og det vart eit triveleg årsmøte i "Inn på tunet, Sørlandet."

Krevede situasjon for gjenvinning av landbruksplast

Grønt Punkt Norge som driver returordningen har varslet at de må øke vederlaget for landbruksplast fra 1. april for å hindre at ordningen kollapser. Årsaken er i stor grad at avfallsbransjen sliter med å få avsetning på returplast.

Våren er en spennende tid i vår bransje

Fylkeslederen i Aust-Agder Bondelag, Knut Erik Ulltveit, er en travelt opptatt mann nå om dagen. Mer engasjert enn de fleste, og med et våkent blikk fram mot de kommende jordbruksforhandlingene. Ulltveit har sendt oss noen tanker. Tanker fra førersetet i en velbrukt og nedstøvet gårdsbil. På vei mellom to møter. Midtvegs mellom Fylkesmannen og Agderkontoret.

Dokkedal

Leverer 250 tonn med tidligpoteter hvert år

Tom Sigurd Dokkedal er potet - og grønnsaksbonde, sentralt plassert i Reddal. Midt i det som truleg er det beste matfatet i heile Aust-Agder. Ein triveleg kar som jamnleg reiser til varmare strok når batteria, og lekamen for øvrig, treng lading og påfyll.

Foreslår over 30 klimaløsninger for jordbruket

Norges Bondelag og Norsk Bonde- og Småbrukarlag har foreslått over 30 forslag til klimaløsninger for jordbruket. Innspillet er et ledd i forhandlingene om en frivillig klimaavtale for jordbruket og ble overlevert regjeringa i et møte mellom partene.

Bli med på Åpen Gård

Påmeldinga for lokallag som ønsker å arrangere Åpen Gård er nå åpnet. Åpen Gård er Bondelagets største nasjonale arrangement og vår viktigste fellesdugnad for å bygge kunnskap om norsk landbruk.

KrF sikrer viktige deler av landbrukspolitikken

Den ferske regjeringsplattformen mellom FrP, Høyre, Venstre og KrF understreker betydningen av et velfungerende importvern, jordbruksavtaleinstitutt, markedsregulering og en eiendomspolitikk som sikrer en selveiende bonde.

Mi har det greit - på Sørlandet

Sørlandssamlinga feira denne helga sin 40. åremålsdag. Lat det vere sagt med ei einaste gong - jubilanten er sprekare enn nokon gong. 300 bønder - og bondevener stadfesta jubileet på ein framifrå måte. Bondehæren okuperte heile Scandic Hotell i Sørlandsparken. Ingen kan feste slik som etniske sauebønder og ihuga mjøleprodusentar. Jau forresten , me kan sjølvsagt ikkje unnlate å nemne grisebøndene - dei er i ein heilt eigen divisjon.

Dette skjer i Agder

Onsdag
15
april

UTSATT på ubestemt tid - Kurs: Biovarme på gården

Hos Preben Gitmark, Gitmark 52, 4790 Lillesand
Onsdag
11
november

Bondelagets Skattekurs i Agder

Scandic Bystranda hotell, Kristiansand

Våre samarbeidspartnere