Nyheter

Årets lokallag

Det er mange lokallag som gjør en stor jobb og har mye aktivitet i løpet av et år. Styret i Oppland Bondelag har ut fra bl.a. kriteriene medlemsvekst, aktivitet og en totalvurdering komme fram til at de kårer Sel og Vågå Bondelag til Årets lokallag i Oppland.

MatPrat

“MatPrat - på jobb for den norske bonden”. Et foredrag ved direktør Anne Mari Halsan og kommunikasjonssjef Åse Kringlebotn i Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Trond Ellingsbø enstemmig gjenvalgt som leder i Oppland Bondelag

Under årsmøtet i Oppland Bondelag som ble avsluttet i dag, ble Trond Ellingsbø fra Heidal gjenvalgt som leder. Jon Lerhol fra Vang ble ny nestleder.

Hele årsmøtet i Bondelaget ble evakuert da det brøt ut brann i en pipe på Quality Hafjell hotell i Øyer i 17-tida tirsdag.

Kraftig røyk fra en pipe knyttet til peisen i lobbyen utløste brannalarmen.

Generaldebatten

En engasjert forsamling deltok i generaldebatten. Både tillitsvalgte og gjester var aktive på talerstolen.

Aktuelle saker fra Norges Bondelag

Styremedlem i Norges Bondelag gjestet årsmøtet til Oppland Bondelag. Han tok bl.a opp disse sakene: Norsk matproduksjon, jordvern, støtteordninger, korn og kraftforpolitikken, investeringsmidler og jordbruksforhandlingene.

Matsikkerhet og bærekraftig utvikling er et felles globalt ansvar

Bare vi får rammevilkår skal vi sørge for produksjonen sier Trond Ellingsbø i sin tale til årsmøtet. Å opprettholde en nasjonal matproduksjon er den viktigste form for beredskap vi kan ha i dette landet.

Årsmøtet i Oppland Bondelag starter i morgen

Oppland Bondelag avholder sitt årsmøte på Quality Hotel & Resort Hafjell 18. -19. mars. Styremedlem Bjørn Gimming fra Norges Bondelag deltar på årsmøtet. I tillegg til vanlige årsmøtesaker, er årsmøteforedraget "MatPrat - på jobb for den norske bonden"

Økt matproduksjon, økt lønnsomhet og flere med toppskatt

Regjeringen og Oppland Bondelag er enige om en viktig ting: vi skal ha økt matproduksjon og økt lønnsomhet i næringa. Dette er et godt utgangspunkt foran de viktige jordbruksforhandlingene til våren. Dessuten ønsker Oppland Bondelag at flere i næringa får mulighet til å bidra med toppskatt til fellesskapet.

HMS- dag i Vågå

Sel -og Vågå Bondelag og Landbrukets HMS- tjeneste arrangerer i samarbeid med Vågå brannvesen, Eidefoss (det stedlige el. tilsyn) og Statens vegvesen ope HMS- dag hjå Hermod Skålsveen torsdag 13. mars kl 1200. Arrangementet er ope for alle.

Gårdsvarmekurs

"Gårdsvarmekurs - Prosjektgjennomføring og drift av biobrenselbaserte gårdsanlegg”, 25. mars i Lillehammer. Kurset retter seg mot alle som ønsker å etablere en varmesentral for oppvarming av egen gård eller små varmeentreprenører, dvs etablere en biobasert varmesentral med salg av vannbåren varme til en eller flere nærliggende bygg/kunder.

Les mer om de svært gode medlemsfordelene hos våre samarbeidspartnere