Felles styremøte i Alta

Av Ajna Nystad,
  • Tips en venn om denne siden

Bondelagene i nord samlet til felles møte.

Bondelagene i Nordland, Troms og Finnmark har i dag og i morgen et felles styremøte i Alta.

De 3 nordligste fylkeslagene er samlet til felles møte i Alta i dag og i morgen, med ulike temaer på agendaen. Finn Arne Haugen fra NIBIO er i gang med en presentasjon angående beitekvaliteten i Nord-Norges utmark, det skal diskuteres problematikk angående beiteskadefugler, rovvilt, HMS-studier og ny grøntatsing i hele Nord-Norge.

Representanter fra Troms Bondelag.

Bjørn tok sau ved stien til Spanstinden!

Det var rypejegere som i går fant sauekadaveret ved Spanstinden, på grensa mellom Lavangen og Gratangen. SNO bekreftet i går kveld at det var bjørn som hadde drept sauen. Bjørnen ble i natt observert springende over E6 ved Lapphaugen.

Skuffet over manglende vilje til å bistå landbruket i Troms

Fylkesleder Asgeir Slåttnes er utrolig skuffet over regjeringa og landbruksministerens manglende vilje til å hjelpe flomrammede bønder i Troms med økonomisk bistand. Antall landbruksforetak i Troms er sterkt redusert de siste årene, og Slåttnes er nå meget bekymret for situasjonen i årene fremover.

Åpen Gård i Troms

Til tross for noe ruskete vær i Troms ble gårdagens arrangementer en suksess. Både Moen Kulturlåve med Sverre Hågbo som vertsbonde, og Heim Gård på Tennes med vertskapet Åse og Arild Heim melder om mange besøkende og god stemning på gårdene.

Opplev Kveøya på sitt beste

Dersom du ikke har prøvd "ny-brua" over til Kveøya ennå, er tida kommet! Kveøydagene går av stabelen 24.-26. august med et rikholdig program.

Framtid for landbruket i nord?

Under Kveøydagene som arrangeres på Kveøy i Kvæfjord blir det en paneldebatt om landbrukspolitikk med tunge aktører fredag 24.08.

Åpen Gård

Neste helg åpnes tunet på to gårder i fylket, på Tennes i Balsfjord og på Moen i Målselv.

Rundballer til salgs

Situasjonen etter flommen etter i indre Troms kan bety mangel på vinterfôr. Terje Arild Wiltmann Kero i Varangerbotn har kontaktet Bondelaget for å informere om at han har rundballer til salgs (1500-2000 stk). Fôranalyser kan fremvises. Ta kontakt direkte på tlf 91731975.

Kurs for unge bønder

Endelig får du muligheten til å delta på Unge Bønder-kurs! Troms Bondelag ønsker å tilby et kurs for unge bønder, som er en kombinasjon av nyttig informasjon og en sosial positiv sammenkomst. Arrangementet finner sted på Malangen Brygger 15.-16 september. Spørsmål knyttet til eierskifte, økonomi og driftsledelse for unge bønder er hovedtemaer på kurset. Påmeldingsfrist er 1. september.

Mange sterke inntrykk etter møte med flomrammede bønder.

Det var ordene landbruksminister Trygve S. Vedum brukte i sin oppsummering av dagens befaring i flomområder i Målselv kommune. Programmet var tettpakket, men det ble allikevel tid til prat med endel av de sterkest ramma bøndene.

Sommerstengt Tromskontor

Troms Bondelag holder kontoret stengt i tidsrommet 16.juli til og med 3.august. Kontoret er bemannet fra og med 6.august. Ved behov kontakt leder i Troms Bondelag, Asgeir Slåttnes, telefon 90593465. Vi ønsker alle våre medlemmer en riktig god sommer!!

Jørn Hoel profilerte nordnorsk mat på ølfestival.

Under lørdagens ølfestival i Tovik , Skånland kommune, var Skånland og Gratangen Bondelag i lag med artisten Jørn Hoel og profilerte nordnorsk mat. Jørn Hoel har i de siste årene deltatt på ulike arrangement hvor han fremmer norskprodusert mat. Han har i lag med blant annet kjendiskokken Helstrøm utviklet selskapet "Særnorsk".

Våre samarbeidspartnere