#spisnorsk
Bli med å vise fram lokale produkter, spesialiteter, spisesteder eller utsalg i sommer. Bruk #spisnorsk på instagram og vær med i trekningen av et gavekort på 2500,- fra Hanen.

På Østlandet finner du fem av våre fylkeslag. Østfold, Akershus, Buskerud, Vestfold og Telemark og Innlandet. Her kan de by på et mangfold av gode produkter og spisesteder som serverer dem.På Bamstrudloven får du knallgod gårdsis på egg fra egne høner (Foto: Bamsrudlåven)

Bamsrudlåven ved Mysen i Østfold lages det gårdsis på egg fra egne høner, melk fra nabogården og flere andre gode lokale produkter. Kortreist og velsmakende. Her har de også en selvbetjent gårdsbutikk som er åpent hele døgnet. I tillegg kan du overnatte i herlige omgivelser på Bamsrud Gård. 

Grøndalen Gårdsmeieri i Nes i Akershus produseres Nýr, en syrlig ferskost som kan brukes til frokostblandingen, eller som et alternativ til rømme eller tilbehør til desserten. Produktet er tildelt Spesialitetsmerket og brukes på topprestauranter som Maaemo.Masse ferske lokale grønnsaker fås kjøpt på Skarstad Gartneri (Foto: Skarstad Gartneri)

I Innlandet fylke produseres Camembert hos Tine Dovre Ysteri. En deilig ost som egner seg godt på ostefatet, som snacks eller til dessert. Den smaker også utmerket fritert eller servert sammen med godt syltetøy.

Landsdelen byr også på flotte frukt og grønnsaker. I Telemark er det epler som er den store spesialiteten, og gjerne i form av fristende juice, saft og sider. På sidene til Fruktbygda finner du en oversikt over gårdsutsalg og overnatting i området.

Er du i Vestfold, eller finner det på en av dine lokale butikker, bør du smake på årets sommerkål. En delikatesse som smaker like godt rå i salat, som smørdampet eller på stekt grillen.

I Grøntbua hos Ragne Helene Ravnsborg i Lier i Buskerud får du grønnsakene rett fra åkeren. Du kan nyte de som de er, eller bruke dem til middag eller andre måltider.

Flere anbefalte matstopp på Østlandet

Og er man på reise blir det fort behov for et matstopp. Både for blodsukkerets del og for å pirre smaksløkene litt. Vi har flere anbefalinger på lager.

Bjaaland Bygderestaurant i Morgedal i Telemark har en velsmakende meny som reflekterer de vakre omgivelsene. Her er de veldig bevisste på hva årstidene og naturen har å tilby, og mattradisjonene tas i bruk for å sanke, foredle og bevare råvarene slik at de kan brukes utover sesong.Bjaaland Bygderestaurant samarbeider med flinke produsenter for å fokusere på kvalitet og smak som reflekterer omgivelsene. (Foto: Bjaaland Bygderestaurant)

Skarstad Gartneri & Gårdsmarked på Kongsvinger i Innlandet serverer spennende retter basert på egne råvarer og annen lokalmat fra eget gårdsmarked.

I Buskerud er det fortsatt flere støler som er i drift, og ingenting er vel bedre enn å ta turen innom en av disse i ferien? På Øynebråten støl i Golsfjellet kan du kjøpe deg kvikakaku med syltetøy og rømme som er produsert på stølen samtidig som du nyter den flotte utsikten.

På Tjøme i Vestfold er Tjøme kolonial vel verdt et stopp. Både for en handel og for et smakfullt måltid. Her får du god kvalitetsmat basert på gode og rene råvarer.

Er du i Østfold kan vi anbefale turen innom Norsk Urkorn i Trøgstad som har både gårdsbutikk og bakeriutsalg med fersk bakst laget på eget økologisk korn.

Tar du turen innom Akershus vil vi anbefale Kringler Gjestegård i Nannestad. Her har de god mat, eget bryggeri – og snart eget destilleri. Her er det også mulighet for overnatting, som sikkert kan være lurt om du velger å smake på noe fra bryggeriet.