#spisnorsk
Bli med å vise fram lokale produkter, spesialiteter, spisesteder eller utsalg i sommer. Bruk #spisnorsk på instagram og vær med i trekningen av et gavekort på 2500,- fra Hanen.

Sørlandet er den minste av alle landsdelene og omfatter Agder fylke. Skal du hit i sommer er det spesielt to ting du bør få med deg.

Nypotetene fra Reddal er noe av det beste du kan få. Du får tak i potetene på flere av de store dagligvarebutikkene (også ellers i landet). For å få fram smaken skikkelig godt skal du få et tilberedningstips.

Tilberedning: Kok potetene til de er nesten ferdige, ha en klatt med meierismør i gryta og sett på lokket før du gir den et godt rist så potetene får seg en trøkk. Legg potetene på grillen og stek til de får en fin skorpe. Server med meierismør og litt salt på toppen. En rømmeklatt på siden er heller aldri feil.

Urban bondekost

Skal du innom Kristiansand kan vi anbefale et stopp innom spisestedet Bønder i Byen som ligger på torget. Her får du urban bondekost laget med lokale råvarer. «Vi henter smaker, inspirasjon og råvarer fra gårdslivet, og mikser, moderniserer og raffinerer i et urbant miljø», skriver de selv på sine nettsider.

Vel verdt et besøk altså!