#spisnorsk
Bli med å vise fram lokale produkter, spesialiteter, spisesteder eller utsalg i sommer. Bruk #spisnorsk på instagram og vær med i trekningen av et gavekort på 2500,- fra Hanen.

På Vestlandet finner du tre av fylkeslagene i Bondelaget: Møre og Romsdal, Vestland og Rogaland. Alle tipser om frukt og bær av særdeles høy kvalitet.

I Valldalen i Møre og Romsdal finner du deilige jordbær. Og er du på vei over Trollstigen kan du stoppe innom Storstova på veien og kjøpe med deg en kurv fra sesongbutikken i garasjen på tunet.Søte Valldaljordbær fra Møre og Romsdal (Foto: Hegelin Waldal)

Er du på ferie i Vestland fylke anbefaler vi at du kjøper med deg noen søte og gode moreller. De får du tak i blant annet på Sognasmak, i veiboder i Hardanger og Sogn, og i butikker eller på torgplasser.

Er du i Ryfylke i Rogaland i ferien bør du ta turen innom den vesle øya Helgøy. I midten av juni åpnet de brua over til øya, og i Helgøy-bua kan du kjøpe både eplemost, moreller, plommer, epler og pærer når det er sesong for det. 

Deilige epler fra fruktøya Helgøy serveres på Epleriet (Foto: Epleriet)

Spisesteder med gode lokale råvarer

På Vestlandet er det mange gode spisesteder. Og har du allerede tatt turen til Helgøy bør du helt klart stikke innom Epleriet hos Helgøybakkane fruktgård for å smake på deres lunsjbuffét med salter, oster, pålegg og selvfølgelig eplemost fra lokale produsenter. Er du heldig får du også en omvisning i frukthagen med i prisen.

Er du litt lenger nord i landsdelen vil vi tipse om Kjenndalstova som ligger i Loen i Nordfjord. Der serverer de lokal hjemmelaget mat og kaker. De byr blant annet på ørret fra Lovatnet, Hjort fra Lodalen og kje fra egen gård Hogrenning.

Og enda lenger nord finner du Sødahlhuset på Åndalsnes i Møre og Romsdal. På kolonialen selger de gode lokale oster du kan ta med i kjølebagen, mens i kaféen kan du sitte i en idyllisk bakhage og få servert deilig økologisk mat fra lokale produsenter.

På Sognasmak bugner det av lokale godsaker å få kjøpt. (Foto: Sognasmak)