I går mottok vi den triste beskjeden om at Karla Siverts er død etter lengre tids kreftsykdom.

Karla var en høyt respektert og anerkjent kokk og kjøkkensjef på restauranten Smalhans i Oslo, og er også kjent for mange fra tv og andre medier. Norges Bondelag har hatt gleden av å samarbeide tett med Karla de siste to årene. Under matfestivalen Grühne Woche i Berlin i januar i fjor ble hun lansert som vår nye bondelagskokk, og mottok Bondelagets kokkestipend på 100.000 kroner.

- Nordmenn er veldig flinke til å bruke filet og kjøttdeig i matlagingen sin. Som bondelagskokk vil jeg jobbe for å lære bort hvordan man også kan utnytte de andre kjøttstykkene på dyret, sa Karla Siverts da hun ble utnevnt til bondelagskokk.

Karla har vært en viktig bidragsyter og stor inspirasjonskilde for Norges Bondelag gjennom sin periode som bondelagskokk, med sin store kunnskap, oppriktige engasjement og unike formidlingsevne.

Helt til det siste stilte Karla opp for oss, til tross for at sykdommen svekka henne. På vårt årsmøte på Lillehammer for to uker siden hadde vi gleden av å få servert festmiddag etter hennes meny.

Våre tanker går i dag til Karlas ektemann og datter, til hennes øvrige familie og til hele det norske kokkemiljøet.