– Det virker som om kalkulatoren blir mer og mer populær og at flere og flere bønder vil være med på det viktige klimaarbeidet i landbruket, sier Egil Chr. Hoen som er 1. nestleder i Norges Bondelag.

– Vi opplever at økningen kommer som en kombinasjon av at vi har fått etablert kalkulatoren for flere produksjoner, at vi har spredt informasjon og at Tine har etablert sitt bærekraftstilskudd, sier Hoen.

LOGG INN PÅ KLIMAKALKULATOREN HER

Ved inngangen til august 2021 hadde 1669 personer logget seg inn på kalkulatoren. 1. januar 2023 hadde tallet steget til 4903 personer - en økning på 193,77 prosent.

Klimakalkulatoren er et digitalt verktøy som gir bonden oversikt over utslipp på gården og hvilke muligheter som finnes for å redusere utslipp.

– Målet er at så mange som mulig skal ta i bruk denne kalkulatoren. Den er ikke bare bra for klimaet, men den kan også være bra for lommeboka

Egil. Chr. Hoen

– Klimakalkulatoren er en del av det grønne skiftet 

En som har tatt i bruk klimakalkulatoren er Petter Harald Kimo. Han er fylkesleder i Trøndelag Bondelag. (Se video av Kimo nederst i saken)

– Jeg tok i bruk klimakalkulatoren fordi jeg synes klimaarbeidet i landbruket er veldig interessant, og fordi jeg mener kalkulatoren er en del av det grønne skiftet, sier Kimo.

Han forteller at jo mer han har brukt kalkulatoren har han oppdaget at et godt klimaavtrykk gir et positivt utslag på økonomien på gården.

– Jeg vil absolutt anbefale klimakalkulatoren til samtlige bønder. Det er et godt verktøy som hjelper en med å forbedre klimaavtrykket på gården, avslutter han.