Bakgården i Landbrukets Hus - og fortsatt strømmet folk til, foto: Per Ole Ranberg-Jeg tror regjeringa med Stoltenberg i spissen undervurderte vår evne til å mobilisere, sa generalsekretær Per Skorge til deltakerne i opptoget. - De visste nok at vi var godt organisert, men trodde nok knapt at det var mulig at mottrykket skulle bli så kraftig.

- Vi har startet på et maratonløp. Et politisk maratonløp. Vi har kommet godt i gang, men det er langt igjen for å nå målet om økt matproduksjon og tetting av inntektsgapet til andre grupper. Nå er det avgjørende at vi disponerer kreftene på en god måte. Opptoget i dag er avslutninga på første etappen i løpet, og jeg tror det blir etappeseier, sa Bondelagets generalsekretær Per Skorge.

Bakgården i Landbrukets Hus var mer enn full da bønder fra hele landet samlet seg FØR toget . Deltakerne fikk både mat og drikke, før Bondelagsleder Nils T. Bjørke satte toget i bevegelse. Først i retning av Stortinget, dernest med kurs for Statsministerens kontor. Om lag 40 traktorer dannet en svært synlig avslutning på det store bondetoget.