Åpner dørene 

Av Guro Bjørnstad,
  • Tips en venn om denne siden

Frittgående høner i aviar. Foto: Norsk Fjørfelag.

Tirsdag kan du få et innblikk i fjørfeproduksjon, når fjørfebønder deler hverdagen i sosiale medier.

Tirsdag 17. desember oppfordrer vi alle fjørfebønder til å gi folk et innblikk i hverdagen din som bonde. Samtidig vil flere sende direkte og dele bilder og videoer på Norges Bondelags Facebook og Instagram. 

For dem som ikke kjenner til kylling-, egg- eller annen fjørfeproduksjon, er dette en fin mulighet til å få et innblikk i livet på gården. Vi ønsker at flere skal se og få kunnskap om hvordan dyra har det, og hvordan maten blir produsert. Derfor vil vi vise glimt fra en vanlig dag i fjørfehuset med fôring og stell, og hva bonden gjør for at dyra skal ha det bra.

#BondeTV arrangeres sammen med Norsk Fjørfelag.

 

 

Kan levere mer melk

Melkekvotene for kumelk øker med fem prosentpoeng for å demme opp for usikkerhet i markedet.

Årsmøtet i Norges Bondelag er utsatt

Styret har vedtatt å utsette representantskapsmøtet og årsmøtet 9.-11. juni. Så snart situasjonen tilsier det, vil det bli vurdert en nytt tidspunkt for gjennomføring av årsmøtet i 2020.

Ny ordning kan gi mer arbeidskraft i landbruket

Regjeringa innfører en ordning som gjør det mer gunstig for permitterte å ta seg jobb i landbruket. – Løsningen kan bidra til at flere ønsker å ta seg arbeid i landbruket, sier Bartnes.

Bondelaget vil bidra til trygg forsyning av mat

- Stortinget har slått fast hvor viktig matforsyningen er for samfunnet. Vi vil samarbeide for å sikre trygg forsyning av mat i den usikre situasjonen vi er i, sier bondelagsleder Bartnes.

Vil innføre «frikort» for permitterte

Våronna står for døren og det er et stort behov for arbeidskraft i landbruket. Nå foreslår Norges Bondelag å innføre et «frikort» slik at permitterte arbeidstakere motiveres til å søke jobb i næringa.

Forlenget oppholdstillatelse i grøntsektoren

Mange som allerede er i arbeid får nå fortsette å jobbe. – Et godt grep for å sikre nødvendig arbeidskraft i grønsektoren, sier leder i Norges Bondelag Lars Petter Bartnes.

Dette skjer i Norges Bondelag

Onsdag
22
april

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte

Landbrukets hus
Tirsdag
26
mai

Styremøte i BS (telefonstyremøte)

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere