Vil vi se noen av disse foran Stortinget i morgen? Regjeringen Solberg samlet i statsrådsalen på Stortinget 16. oktober 2013. Hentet fra Stortingets flickr-konto.  

Om få uker starter jordbruksforhandlingene. For første gang i historien skal bøndene forhandle med en landbruksminister fra Fremskrittspartiet, og Sylvi Listhaug har signalisert at forhandlingene blir arenaen hvor rammene for flere større endringer i landbrukspolitikken skal legges.

I morgen tidlig klokken holder Norges Bondelag en markering på Eidsvoll plass i Oslo sentrum med et klart budskap til rikspolitikerne: "Norge trenger fortsatt bonden."

Det vil være bønder i Norge også etter årets forhandlinger, men dette handler om noe mer. Hvilket landbruk vil vi ha i framtida? Hvordan skal maten produseres? Vi er spente på svarene vi får.

Nils T. Bjørke- Vi er enige med regjeringa om at det må endringer til for å snu noen av de negative utviklingene vi ser i næringa vår, men så langt er vi ikke enige om hvilke endringer som behøves. Målsettingen om økt matproduksjon er god, men medisinen og virkemidlene regjeringen vil ha, mener vi vil gi motsatt effekt og fjerne oss fra målene, sier leder i Norges Bondelag, Nils T. Bjørke.

Norge trenger bonden!

Norges Bondelag vet at folk flest ønsker norsk matproduksjon, og vil takke for støtten ved å by de som besøker området og de som passerer forbi på frokost.

Det er ikke bare i Oslo du kan risikere å møte på bønder i morgen tidlig. Over hele landet vil vi være tilstede i gatene, på kjøpesentre og ved trafikknutepunkter.

Alle markeringene er en del av kampanjen "Norge trenger bonden".  På nettsiden www.bondevenn.no har forbruker og menigmann kunnet gi sine grunner til hvorfor de vil ha med seg bonden og norsk landbruk inn i framtida. Responsen har vært svært god og argumentene er mange:  ”Eg vil vite hvor maten kjem frå”, ”Rein trygg mat”, ”Bonden gir liv til bygda” og mange flere. 

Mange har brukt plakatgeneratoren på bondevenn.no til å støtte den norske bonden.   

Program for markeringen på Eidsvoll Plass i Oslo kl. 9.00 til kl. 10.00:

  • Bonde og visesanger Aasmund Nordstoga underholder og leder programmet under frokosten.
  • Konserndirektør for kommunikasjon i Orkla, Håkon Mageli, blir utnevnt til Bondevenn.
  • Ordfører for landets største landbrukskommunene, Hå på Jæren, Mons Skrettingland har klare forventinger til egen regjering i jordbruksforhandlingene.
  • NHO-direktør Gaute Lenvik er opptatt av sammenhengen mellom bonde og industri.
  • Stortingsrepresentantene får testet kunnskapen om norsk landbruk i "bonderebusen".