Traktoraksjon mellom Gvarv og Ulefoss

Av Amund Johnsrud,
  • Tips en venn om denne siden

I morgontimane aksjonerte bønder frå Bø og Sauherad mellom Gvarv og Ulefoss.

Med maksfart på rundt 50 km/t gjekk morgontrafikken saktare enn vanleg da bondelaga frå Bø og Sauherad markerte brotet i jordbruksforhandlingane og det tilbodet staten har gjeve bøndene.

- Dette er eit av dei største sprika mellom krav og tilbod på lenge, seier Astrid Staurheim, leiar i Bø bondelag. Lokallaget i Bø sto for aksjonane i saman med grannane i Saude og Nes Bondelag. Omlag 20 trakorar deltok  aksjonen.

Les meir i Varden og Telemarksavisa

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus
Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere