Temakonferansen: Mat og landbruk på Vulkan

Av Per Ole Ranberg,
  • Tips en venn om denne siden

Temakonferansen har byttet navn til Mat og landbruk 2013. Datoen er 16. -17. januar, stedet mathallen Vulkan i Oslo.

Mathallen Vulkan blir stedet for Mat og landbruk 2013, illustrasjonsfoto: marthe Haugdal.Målet for konferansen er å være en møteplass for å diskutere felles strategiske utfordringer og aktuelle problemstillinger i norsk landbruk. Programmet er innholdsrikt og spennende.

Matproduksjon i nord og sør

Første dag skal Elisabeth Atangana, President i PROPAC (sentralafrikansk bondeorganisasjon), president i PanAfrican Farmers Organisation og FAOs spesialambassadør for kooperativ snakke om betydningen av matproduksjon i nord og sør.

Mat i et globalt perspektiv

Marcela Villarreal, Acting Director, Office for Communication, Partnerships and Advocacy i FAO skal snakke om maten i et globalt persektiv: From the global perspective ; Status and challenges of food security.

Nils Vagstad, forskningsdirektør Bioforsk og leder av Landbruk og matministerens ekspertutvalg for korn tar for seg norsk matproduksjon, men vektlegging på miljø, klima og bærekraft.

Forbrukertrender og framtidas matproduksjon

Mats-Eric Nilsson, journalist og forfatter skal snakke om forbrukertrender. Men politisk redaktør i aftenposten Harald Stanghelle skal holde innlegg om Framtidas matproduksjon.

Vi starter valgåret

På dag nummer to starter valgåret. Sveinung Svebestad, styreleder Norsk Landbrukssamvirke, skal holde foredrag om Landbrukets samfunnsbidrag.

Ap og LO om landbruket

Statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen legger fram regjeringens syn på norsk landbruk med tittelen: Landbrukets bidrag for sysselsetting og bosetning i hele landet.

Nestleder i LO, Gerd Kristiansen, skal snakke om Matindustrien som betydelig verdiskaper i Norge. Og utviklingsmuligheter for norsk vareproduksjon.

Det vil bli en poitisk debatt med temaet: Hvordan vil distrikts-Norge se ut om 10 år?
Her vil politikere som skal ta anvar til høsten delta sammen med gamle ringrever som Lars Sponheim og Åslaug Haga.

Magnus Takvam, politisk kommentator i NRK vil holde innlegg om distriktenes og landbrukets plass i valgkampen.

Program og påmelding (frist 20. desember)

Kilde: Norsk Landbrukssamvirke

 

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Fredag
16
Mars

Fylkesårsmøte Telemark

Bø Hotell i Bø
Mandag
19
Mars

Styremøte i BS

Landbrukets hus
Mandag
19
Mars

AU-møte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere