Se kornkonferansen live!

Publisert 27.01.2014
  • Tips en venn om denne siden

Påmeldingen til Kornkonferansen onsdag 29. januar sprenger alle rekorder og arrangørene vil nå kringkaste debatten mellom næringa og ministeren på nett-TV.

På årets kornkonferanse 29. januar møtes Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug og Norges Bondelags leder Nils Bjørke for å diskutere regjeringas korn- og kraffôrpolitikk. I tillegg blir det faglige innlegg fra Felleskjøpet, Norgesmøllene og Graminor.

Sendingene kan følges her fra klokken 09.30:

Se sendingen på Felleskjøpets sider.

Konferansen finner sted 29. januar på Oslo Kongressenter, og bak konferanen står Norske Felleskjøp og Norges Bondelag.

Her kan du lese et sammendrag av Nils T. Bjørkes fremlegg.

Konferansen blir gjort tilgjengelig på vår YouTube-kanal i etterkant.

Over 300 påmeldte
Over 300 personer er påmeldt konferansen som arrangeres av Norges Bondelag og Norske Felleskjøp førstkommende onsdag. Den forrige rekorden var rett over 200 personer på Kornkonferansen i fjor.

- Flere tusen fulgte sendingene til Norsk Landbrukssamvirke sin konferanse Mat og landbruk for et par uker siden. Vi registrerer også stor interesse for korn- og kraftfôrpolitikk i dagens nye politiske landskap. Derfor er vi glade for å kunne nå ut til flere over nett-TV, sier fagsjef næringspolitikk Ole Nikolai Skulberg i Norske Felleskjøp.

Kornareal forsvinner
Fallende kornproduksjon i Norge kan tilskrives været, men samtidig forsvinner det rundt 40.000 dekar med dyrket mark hvert år i Norge. Landbruksdirektør i Sør-Trøndelag, Tore Bjørkeli, vil snakke om viktigheten av å verdsette jordbruksarealene mer for at de skal bli tatt vare på. Han sikter til at mye av jordbruksarealet ligger rundt voksende tettbygde strøk.

- Vi må ha et system som håndterer den konflikten som oppstår når vi bor midt i matfatet vårt. Matjord må beskyttes, slik at å bygge der blir ikke den billigste løsningen. Ikke minst må vi erstatte det som tapes, sier han.

Behov for korn av høy kvalitet
Markedssjef for Korn i Felleskjøpet Agri, Kristian Thunes, kommer til å snakke om mølle- og bakeindustriens behov for tilgang på norske råvarer av høy kvalitet. Han kommer til å oppsummere de siste års tilgang på norsk mathvete og ulike problemstillinger for de enkelt år og observert utvikling sammenholdt med industriens totale behov.

Kontaktpersoner: 

Elin Marie Haga Stabbetorp
99579348
Elin.Marie.Stabbetorp@bondelaget.no

Illustrasjonsbilde av ostedisk

Gir råd om bedre matmaktbalanse

Norges Bondelag gir regjeringa fem råd til hvordan de kan stimulere til nyetableringer i dagligvarebransjen og øke konkurransen. Samtidig advarer Bondelaget mot å røre importvernet og markedsordningene.

Frøydis Haugen

Frykter at matjorda overkjøres

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen gir ingen føringer om å ta hensyn til matjorda i brevet som beskriver Statens Vegvesens oppdrag i 2018.

ulv

Ønsker forlenget ulvejakt

Perioden for lisensfelling utenfor ulvesonen bør forlenges og det bør også åpnes for forlenget jakt på enkeltulv inne i ulvesona, skriver Norges Bondelag, Norsk Sau og Geit og Norsk Bonde- og Småbrukarlag i en felles høringsuttalelse.

Hjørundfjorden

Har utreda driftsvansketilskudd

Ei partsammensatt arbeidsgruppa har utreda hva som skal til for å innføre et driftsvansketilskudd, og hvilken funksjon det kan ha. I dag ble rapporten fra arbeidet lagt fram.

Illustrasjonsbilde ostedisk

Matkastelov feil løsning

- Bra initiativ, men feil løsning for å hindre matsvinn, sier lederen i Norges Bondelag til forslaget om egen matkastelov.

Dette skjer i Norges Bondelag

Tirsdag
20
Mars

Styremøte

Landbrukets hus
Onsdag
21
Mars

Representantskapsmøte

Thon Hotell Opera
Torsdag
19
April

Styremøte

Landbrukets hus

Våre samarbeidspartnere